Vēlētāji 9.Saeimas vēlēšanās ar plusiem visaktīvāk atbalstījuši pašreizējo premjeru Aigaru Kalvīti, JL prezidenta amata kandidāti Sandru Kalnieti un arī LPP/LC līderi Aināru Šleseru. Savukārt visvairāk izsvītrotie bija pašreizējā Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un JL dibinātājs Einars Repše. Aktīvi tika izsvītroti arī Raimonds Pauls un Ivars Godmanis, liecina provizoriskie CVK dati.
CVK gan uzsver, ka tie pagaidām ir provizoriskie dati, vēl nav datu par Rīgas un Daugavpils balsojumu, Limbažu rajona un Ludzas rajona balsojumu.

Tautas partijas vēlētāju vidū absolūtais līderis pēc plusiem ir pašreizējais premjers Aigars Kalvītis, kurš saņēmis visvairāk plusu visos rajonos un pilsētās, kopumā 55 378 plusus. Savukārt visvairāk no TP saraksta tika svītrots Raimonds Pauls, kurš no rajoniem, kur viņš bija visvairāk izsvītrotais, saņēmis 3 633 svītrojumus.

No ZZS vēlētājiem Mārtiņš Roze rajonos un pilsētās, kurās viņš bija pirmais atbalstītais kandidāts, saņēmis 9514 plusus, Ingmars Līdaka šādos rajonos un pilsētās saņēmis 4781 plusu, bet Indulis Emsis – 2093 plusus. Savukārt Ingrīda Ūdre saņēmusi visvairāk svītrojumu no ZZS vēlētājiem visos saskaitītajos rajonos un pilsētās, kopumā viņu izsvītroja 19 534 vēlētāji.

"Jaunā Laika" vēlētāji lielā vienprātībā visvairāk atbalstījuši Sandru Kalnieti, kas visos rajonos un pilsētās saņēma visvairāk plusu – kopumā 40 783, savukārt Einars Repše bija visvairāk izsvītrotais deputātu kandidāts visos rajonos un pilsētas, kopumā saņemot 21 104 svītrojumus.

LPP/LC vēlētāji vairākos rajonos visvairāk svītrojuši Ivaru Godmani, kurš kā pirmais izsvītrotais kopumā saņēmis 2670 svītrojumus. Savukārt visbiežāk plusus saņēmis Ainārs Šlesers, kurš kopumā ka pirmais vēlētāju atbalstītais saņēmis 15 409 plusus.

"Saskaņas centra" vēlētāju vidū visvairāk plusus kā pirmais sarakstā atbalstītais saņēmis Sergejs Dolgopolovs - 4536, Aleksandrs Mirksis – 2180 un Artūrs Rubiks - 1839, kas saņēmis arī visvairāk svītrojumu, tajos rajonos un pilsētās, kur viņu svītroja visvairāk kopumā saņēmis 485 svītrojumus.

Apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vēlētāji visbiežāk atbalstīja Juri Dobeli, kurš saņēmis visvairāk plusus vairākos rajonos un kopumā no šiem rajoniem un pilsētām saņēmis 6106 plusus. Savukārt visvairāk svītrotais bija Jānis Straume, kurš no pilsētām un rajoniem, kur viņš bija izsvītrošanas līderis, saņēmis 2944 svītrojumus.

"Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" vēlētāji visvairāk atbalstīja saraksta līderi Jakovu Plineru, kas saņēmis visvairāk plusu gandrīz visos rajonos un pilsētās, kopumā 4823 plusus. Savukārt izteikta līdera pēc izsvītrojumiem PCTVL nav, un kopumā PCTVL vēlētāji deputātu kandidātus no saraksta svītrojuši maz.

Visvairāk plusu un mīnusu saņēmušie kandidāti no katras partijas katrā rajonā un pilsētās

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!