Piektdien auto avārijā bojā gājis "Latvijas Radio 2" ilggadējais vadītājs Uldis Duka, ziņo Latvijas Radio.
Negadījums noticis ap plkst.20 Jēkabpils rajonā, Jēkabpils - Rēzeknes šosejas 39.kilometrā. Pēc sākotnējās informācijas, Duka braucis automašīnā, kura bija piestājusi ceļa malā. Radio vadītājs izkāpis no automašīnas un viņu notriekusi garām braucoša automašīna "Subaru Forester". Duka no gūtajām traumām notikuma vietā miris.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākais inspektors Aigars Bērziņš apstiprināja, ka piektdien vakarā uz Rēzeknes šosejas ir noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā bojā gāja Duka.

Kā teica maestro Raimons Pauls, Duka izdarīja to, ko nevies līdz tam nebija iedrošinājies darīt - viņš izveidoja radio, kurā skan tikai latviešu mūzika.

"Viņa izveidotais radio ir īsts tautas radio," Dukas devumu novērtēja maestro.

Uldis Duka ir dzimis 1955.gadā.

1998.gadā Duka kļuva par "Latvijas Radio 2" producentu. Līdz tam viņš bija Latvijas Radio skaņu ierakstu producēšanas daļas vadītājs un pazīstams arī kā "Saulkrastu kapelas" mūziķis.

Dukas vadībā "Latvijas Radio 2" pārveidoja programmu, izvēloties spēlēt "tikai dziesmas dzimtajā valodā" un iegūstot plašu klausītāju auditoriju.

2002.gadā Duka pieteicās Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) izsludinātajā Latvijas Televīzijas ģenerāldirektora amata konkursā, bet 2005.gadā - NRTP izsludinātajā Latvijas Radio ģenerāldirektora amata konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!