Laicīgu pilsētas ielu atbrīvošanu no sniega kavē lielā mašīnu plūsma, bet citādi Rīga ir gatava ziemai, telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" otrdien sacīja pilsētas mērs Aivars Aksenoks.
Rīgas mērs raidījumā norādīja, ka jau laicīgi tika sagatavots ielu kaisīšanai nepieciešamais sāls maisījums, kā arī pakāpeniski tiek iepirkta tehnika sniega tīrīšanai. Tomēr Aksenoks piekrita apgalvojumam, ka "katrreiz ziemas sākums ir pārsteigums."

Lielās mašīnu plūsmas dēļ sniega tīrītājiem ir problēmas veikt savu darbu, raidījumā norādīja pilsētas mērs. Viņš uzsvēra, ka tieši sastrēgumstundas ir laiks, kad nav iespējams notīrīt sniegu no ielām.

Aksenoks puteņa laikā iedzīvotājus aicināja izmantot sabiedrisko transportu, jo tā maršrutu notīrīšana ziemas periodā ir prioritāte. Ziemā pārvietošanās ar sabiedrisko transportu ir ātrākā, pārliecināts mērs.

Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš raidījumā "900 sekundes" otrdien norādīja, ka pilsētā aizvadītajā diennaktī notikušas ap 150 avārijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!