DVD formātā iznācis žurnāla "Rīgas Laiks" elektroniskais arhīvs, kurā ietverts laikposms no 1993.gada novembra līdz šā gada oktobrim, portālu "Delfi" informēja žurnāla "Rīgas Laiks" pārstāve Kristīne Paeglīte.
Elektronisko arhīvu, kas izdots DVD diskā, pēc 23.novembra varēs iegādāties "Rīgas Laika" redakcijā un grāmatnīcās.

Paeglīte skaidro, ka elektroniskais arhīvs ir viegli lietojama programma, kas ļauj meklēt rakstus pēc interesējošajiem vārdiem vai frāzēm, šķirot arhīvu pēc autora, pēc rubrikas un pēc žurnāla numura. Lasītājs varēs ielikt grāmatzīmes un rakstīt piezīmes, izvēlēties žurnālu pēc vāka, skatīt žurnālu pa atvērumiem vai lasīt uz ekrāna, izdrukāt visu žurnālu vai tikai atsevišķas lappuses. Žurnālu lapošanai nepieciešams Flash 8 vai jaunāks spraudnis, norāda laikraksta pārstāve.

"Šis nav vēsturisks arhīvs, kurā meklējami sen aizmirsti fakti un notikumi, tas ir joprojām dzīvs tekstu krājums", uzskata žurnāla redaktori.

Žurnāls "Rīgas Laiks" iznāk kopš 1993.gada un ir vienīgais nespecializētais žurnāls Latvijā, viens no retajiem kultūrkritiskajiem izdevumiem, kas ikvienu sociālās dzīves un kultūras klišeju pakļauj kritiskai racionālai analīzei.

Žurnāla seju veido gan apjomīgi kultūrvēsturiski raksti, gan oriģinālās "Rīgas Laika" intervijas, norāda izdevuma pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!