Šovakar temats diskusijai "Kas notiek Latvijā?" LTV studijā tiešraidē būs par jaunās koncertzāles projektu Rīgā uz AB jeb Krišjāņa Valdemāra dambja, un tā kontekstu ar citām kultūras būvēm un kultūras nākotni Latvijā.
Pēc vakar pieņemtā negatīvā Rīgas domes lēmuma par koncertzāles būves ieceri, apskatāmi ir dažādi šī projekta aspekti par un pret – politiskie, kultūras, ekonomiskie, arhitektoniskie. Jautājums arī ir par to, vai viedokļu dažādība pieļauj kompromisus vai tikai vairākumu ar mazākuma piekāpšanos. Saistībā ar koncertzāles būvi ir arī jautājumi par kultūras dzīves nākotni Latvijā, gan no piedāvājuma, gan patēriņa viedokļa, gan Rīgā, gan reģionos.

Raidījumā piedalīsies: Kultūras ministre Helēna Demakova, Rīgas mērs Aivars Aksenoks, arhitekts un koncertzāles projekta autors Andis Sīlis, aģentūras "Jaunie trīs brāļi" direktors Zigurds Magone, arhitekts Pēteris Blūms, būvinženieris Sergejs Meierovics, Nacionālā simfoniskā orķestra direktors Ints Dālderis, akadēmiskā kora "Latvija" diriģents Māris Sirmais, Hermaņa Brauna fonda direktore Inna Davidova, muzikologs un Mūzikas akadēmijas pasniedzējs Mikus Čeže.

Raidījuma sākums plkst.21.20 LTV 1.kanālā, e-pasts skatītāju informācijai un jautājumiem – kasnotiek@ltv.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!