Ne Latvijas Nacionālās bibliotēkas, ne Rīgas koncertzāles, ne Laikmetīgās mākslas muzeju projektiem tuvākajā laikā nav nepieciešami papildu līdzekļi no valsts budžeta, jo nepieciešamais finansējums ir vai nu piešķirts vai paredzēts spēkā esošajos normatīvajos aktos. Līdz ar to bibliotēkas, koncertzāles un muzeja projektu īstenošana nav pretrunā ar inflācijas apkarošanas plānu, informēja aģentūra "Jaunie trīs brāļi".
Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības uzsākšanai un būvniecībai nepieciešamie līdzekļi ir paredzēti šī gada valsts budžetā gan kā tieša dotācija, gan kā ilgtermiņa saistības 6,9 miljonu latu apjomā 20 gadu garumā. Tas nodrošina likumisko un finansiālo pamatu, lai aģentūra turpinātu darbu pie projekta, noslēgtu bibliotēkas būvniecības līgumu un šī gada 18. novembrī sāktu ēkas būvdarbus. Arī Ministru prezidents Aigars Kalvītis ir uzsvēris, ka Nacionālās bibliotēkas projekta celtniecības atlikšana vairs nav pieļaujama, norāda aģentūra.

Rīgas koncertzāles projekta turpināšanai aģentūras uzkrājošajā kontā patlaban ir vairāk nekā 4,5 miljoni latu, kas ir pilnīgi pietiekami, lai turpmākos divus gadus strādātu pie ēkas tehniskajiem projektēšanas darbiem. Laika termiņš vismaz divu gadu garumā ir loģisks un neizbēgams, un to mākslīga pasteidzināšana nebūtu iespējama jebkurā gadījumā.

Savukārt Laikmetīgās mākslas muzeja projektu jau sākotnēji ir bijis plānots īstenot, izmantojot valsts un privātās partnerības modeli, kas paredz muzeja celtniecību par privātiem līdzekļiem. Patlaban aģentūrā tiek izstrādāts valsts un privātās partnerības modelis muzeja projekta īstenošanai, bet paša muzeja projekta attīstīšanai aģentūras rīcībā ir Valsts Kultūrkapitāla fonda piešķirtie 525 000 latu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!