Liepājā 16.martā pašvaldībā nekādi pasākumi leģionāru piemiņas dienā nav pieteikti un paredzēti, informēja Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.
Nacionālā spēka savienība (NSS) 16.martā leģionāru piemiņas dienā aicinās liepājniekus uz Rīgu, sacīja NSS priekšsēdētājs Viktors Birze.

"Sakarā ar to, ka pērn Liepājas pilsētas vadība kopā ar krievu nacionālboļševikiem sargāja leģionāru piemiņas vietu Centrālajos kapos no pašiem leģionāriem, šogad pieņemts lēmums NSS biedriem, kas dzīvo Liepājā, un citiem interesentiem braukt uz Rīgu," klāstīja Birze.

NSS biedri no Liepājas uz Rīgu došoties ar privāto transportu, nevis īrēšot autobusu, kā bija paredzēts. Tas darīts finansiālu apsvērumu dēļ, jo izdevumu pirms leģionāru piemiņas dienas tāpat jau esot daudz, piebilda Birze.

Latvijas Nacionāli demokrātiskās partijas (LNDP) līderis Jevgeņijs Osipovs informēja, ka arī viņa partijas biedri no Liepājas došoties uz Rīgu un pievienošoties Latvijas Antifašistiskajai komitejai. LNDP biedri no Liepājas braukšot ar vienu mikroautobusu, teica Osipovs, tāpēc viņu skaits nebūšot liels.

Aizputes, Skrundas, Kuldīgas un Pāvilostas pašvaldībā informēja, ka nekādi pasākumi leģionāru piemiņas dienā nav pieteikti un paredzēti.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !