Lai paustu atbalstu Igaunijai, Lietuvas studentu organizācija "RePublica" aicina Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņus iesaistīties solidaritātes akcijā "Mēs esam kopā! Brīvi un neatkarīgi!". Tās ietvaros otrdien trīs Baltijas valstu galvaspilsētās, kā arī uz robežas iedzīvotāji aicināti sadoties rokās līdzīgi kā savulaik "Baltijas ceļā".
Akcijas organizatori portālu "Delfi" informēja, ka notikumi Tallinā ir mācība visām trim Baltijas valstīm. Tie apliecina to, ka drošības problēmas joprojām nav atrisinātas, bet Krievija iejaucas Baltijas valstu iekšējās lietās. Lai paustu atbalstu un apliecinātu trīs Baltijas valstu vienotību, otrdien no plkst. 11.45 līdz 12.05 Viļņā, Rīgā un Tallinā, kā arī uz robežas iedzīvotāji aicināti sadoties rokās, pieminot arī "Baltijas ceļu". Rīgā akcija notiks Doma laukumā, to organizē partija "Visu Latvijai!".

Jau vēstīts, ka aprīļa beigās Tallinā izcēlās plaši nemieri, kuros piedalījās tūkstošiem Igaunijas krievvalodīgo iedzīvotāju, kas protestēja pret Bronzas kareivja pārvietošanu. Grautiņu laikā vairāk nekā 700 iedzīvotāju tika aizturēti, viens Krievijas pilsonis gāja bojā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!