26.maijā Procedūras komisijas sēdē vienbalsīgi pieņemts, ka 25.maijā notikušās ieskaites 12.klasēm matemātikā rezultāti nav atceļami, portālu "Delfi" informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.
Komisija aicinājusi Izglītības satura un eksaminācijas centru (ISEC) un Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) pastiprināt drošības prasības un ieviest papildus kontroli, kā arī – izvērtēt iespēju nomainīt 2006./2007.mācību gada centralizēto eksāmenu materiālus.

Izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža pavēstījusi, ka atzinīgi novērtē Procedūras komisijas darbu, jo ātri un operatīvi ir viesta skaidrība un pausts konkrēts viedoklis. B.Rivža ir gandarīta, ka uz komisijas sēdi bija uzaicināts arī skolēnu pārstāvis, kurš bija pilnvarots paust jauniešu viedokli.

B.Rivža atkārtoti atgādinājusi, ka piektdien notikusī ieskaite matemātikā ir zināšanu pārbaude pirms centralizētā eksāmena, tās rezultāti netiek ņemti vērā, vidusskolas absolventiem iestājoties augstskolās, kā arī, ka centralizētā eksāmena matemātikā drošības pasākumi ir daudzkārt būtiskāki un komplicētāki, nekā ieskaites gadījumā. B.Rivža sazinājusies arī ar iekšlietu ministru Ivaru Godmani. Abas amatpersonas atkārtoti akcentēja drošības nozīmi centralizēto eksāmenu un ieskaišu gaitā un apliecināja gatavību arī turpmākai sadarbībai.

Rivža atkārtoti aicinājusi ikvienu sabiedrības pārstāvi ar atbildību izturēties pret centralizēto eksāmenu un ieskaišu gaitu. "Kā liecina tiesībsargājošo institūciju rīcība, negodīgas personas saņem sodu par savām provokatīvajām darbībām," teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !