Tautas partijas (TP) ierindas biedrs Andris Šķēle medijos neesot teicis patiesību par savu un reģionālās un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga (TP) tikšanos. Štokenbergs, iepazīstoties ar Šķēles medijiem atstāstīto, uzzinājis vairākus jaunumus, otrdien intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" atklāj Štokenbergs.
"[Šķēles]intervija man radīja vismaz divus jautājumus. Pilnīgs jaunums man bija tas, ka es esot uzaicinājis Šķēli uz tikšanos. Jaunums man bija arī tas, ka Šķēlem ir tik skaidras pazīmes, kas raksturo valstsvīru. Un – es neesmu bijis nekādā inaugurācijā. Ne zaķu, ne trušu. Tas, uz ko es gāju, bija jauno literātu, jauno mākslinieku pasākums. Kāds tas bija izsludināts. Bet, kad ieraudzīju, kāda politiķu publika tur sapulcējusies, es vienkārši gāju prom, " skaidroja Štokenbergs.

Savukārt Šķēle pagājušo otrdien intervijā "Latvijas Avīzei" sacīja, ka tikšanās ar Štokenbergu notikusi nejauši.

"Biju TP birojā, kad Štokenberga kungs man jautāja – vai neiesim iedzert tasi kafijas? Teicu, ka labprāt, tik vien kā pabeigšu sarunu ar kolēģi. "Rīdzene" ir birojam tuvākā vieta. Laikam telepātiskā veidā mūsu pasēdēšana un parunāšanās no cilvēkiem tukšā ēstuvē kļuvusi avīzei "Diena" zināma. Tas bija ārpus darba laika, ap deviņpadsmitiem vakarā. Kā saka – brīvā valstī un privāta saruna. Protams, es Štokenberga k-gam jautāju par neiešanu pie Valsts prezidenta. Saprotams, ka Aigars Štokenbergs varēja iet, kur un pie kā vien vēlas. Bet kā ministram un valstsvīram Aigaram Štokenbergam, manuprāt, vajadzēja piedalīties Valsts prezidenta inaugurācijas pasākumā, nevis inaugurēt zaķi vai kādu citu zvēru, " sacīja Šķēle.

Viņš intervijā laikrakstam atklāj, ka Štokenbergam "norādīju uz šo atšķirību starp brīvdomātāju Štokenbergu, kurš var atļauties būt pat nepieklājīgs, ja tā vēlas, un ministru Štokenbergu, kam jārīkojas ar valstsvīra stāju."

Jau vēstīts, ka laikraksts "Diena" iepriekš ziņoja, ka Šķēle pieprasījis Štokenbergam paskaidrojumus par to, kāpēc ministrs Andrejsalā apmeklējis valsts pirmā zaķa inaugurācijas pasākumu Zatlera inaugurācijas dienā, bet nav piedalījies oficiālajā pasākumā Jelgavas pilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!