Fоtо: AFI
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītājs Jānis Šmits (LPP/LC) atbalsta bērnu fizisku ietekmēšanu audzināšanas nolūkā, kas esot gadu tūkstošiem pārbaudīta vērtība.
Mācītājs un deputāts Šmits intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" uzsver, ka Latvijā vecākiem ir garantētas tiesības audzināt savu bērnu pēc saviem reliģiskajiem uzskatiem un neviena Eiropas institūcija nevar atcelt to, kas teikts Svētajos Rakstos.

"Zālamana pamācību 13. nodaļas 24. pantā ir rakstīts: "Kas savu rīksti taupa, tas ienīst savu dēlu, bet kas savu dēlu mīl, tas to jau agri pārmāca.", " atgādina Šmits.

Viņš arī norāda, ka ANO izdotās "Deklarācijas par jebkuras neiecietības un diskriminācijas, kas balstās uz reliģiju un pārliecību, izskaušanu" 5. pantā ir teikts, ka vecākiem ir tiesības organizēt dzīvi ģimenē saskaņā ar savu reliģiju un ticību un audzināt bērnos tādu morāli, kādai tic vecāki.

"Rietumos daudzina bērnu tiesības, bet klusē par vecāku likumiskajām tiesībām audzināt bērnus pēc savas pārliecības. Neliekuļosim, Latvijas sabiedrībā būtu grūti atrast, īpaši vecākās sabiedrības vidū, cilvēku, kurš kaut vienreiz mūžā no saviem vecākiem nebūtu saņēmis pērienu. Tā mēs esam uzaudzināti. Protams, mēs varam izdomāt jaunas normas un jaunus likumus, bet ir gadu tūkstošiem pārbaudītas vērtības. Un tās ne tikai darbojas un ir efektīvas, bet ir arī autoritatīvas tādēļ, ka tās izdevis augstākais likumdevējs – Dievs, " sacīja Šmits.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā sabiedrībā arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta vardarbības novēršanai ģimenēs. Tiek organizētas informatīvas kampaņas, kā arī bērni un jaunieši tiek aicināti zvanīt pa uzticības tālruni un atklāt savas problēmas speciālistiem.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !