Ventspils pašvaldības policists pagājušās nedēļas nogalē piekāva kādu meiteni, kura ir garīgi atpalikusi. Policists meitenei ar kāju izsita priekšzobus, domājot, ka viņa varētu kādam uzbrukt, piektdien ziņo "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Šokējošais gadījums notika 26. augustā Ventspilī kādas daudzdzīvokļu mājas pagalmā. Meitenes atstāsts detaļu ziņā ir trūcīgs: "mēs spēlējāmies, un viņš sāka sist." Viens vīrietis viņu sagrābis aiz rokas, bet otrs iespēris ar kāju pa seju. Tālāko viņa neatceras – attapusies asiņu peļķē. Mazās rotaļu biedrenes stāsta, ka viņa aizmigusi; iespējams, ka viņa zaudējusi samaņu.

Meitene ir otrās grupas invalīde, viņas garīgā un fiziskā attīstība apstājusies aptuveni 12 gadu vecumā. Par notikušo ierosināts kriminālprocess.

Pēc notikušā meitene vispār atteikusies viena iziet laukā no mājas, un māte tagad no jauna māca 19 gadus vecu meiteni būt patstāvīgai.

No daudzo aculiecinieku stāstiem pilnīgāku versiju konstruējusi māte – pati tobrīd bijusi darbā. Meitenes pagalmā rotaļājušās. Meitenei rokās bijis saliekams galda piederumu komplektiņš, ko viņa paņēmusi līdzpaņemtā jogurta apēšanai – ar karotīti, nazīti un dakšiņu. Bērnus vērojušajai večiņai licies, ka meitenei rokās ir "liels nazis", tāpēc devusies uz kaimiņu dzīvokli sameklēt palīgus. Aculiecinieki stāstījuši, ka vīrietis, kurš nācis palīgā, bijis piedzēries. Vīrietis tika aizturēts tās pašas dienas vakarā, un izrādījās, ka viņš ir valsts amatpersona – Pašvaldības policijas darbinieks, kas kādreiz strādājis arī Ceļu policijā. Tiesa, kriminālprocess sākts tikai pret vienu no diviem sitējiem, to, kurš nestrādā policijā.

Līdztekus ierosinātajam kriminālprocesam māte apsver iespēju vērsties pret varmākām tiesā arī civilprocesuālā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!