Par kukuļņemšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu apsūdzētās Drošības policijas augstas amatpersonas Arnis Indriksons vērsīsies pie ģenerālprokurora Jāņa Maizīša ar lūgumu sākt kriminālprocesu par pirmstiesas izmeklēšanas noslēpumu izpaušanu, portālam "Delfi" pastāstīja Indriksona advokāts Dmitrijs Skačkovs.
"Ir neizprotami, kā ziņu aģentūras LETA rīcībā varēja nonākt pilns prokuratūras lēmuma par krimināllietas nodošanu tiesai teksts, ja šis kriminālprocess ir klasificēts kā slepens," portālam "Delfi" pastāstīja Skačkovs.

Līdz šim prokuratūra par šo kriminālprocesu presei patiešām bija sniegusi skopu informāciju, aizbildinoties tieši ar Indriksona advokāta minēto procesa slepenības statusu. Pagājušajā nedēļā Maizītis intervijā LTV raidījumam "100 pants" norādīja, ka lieta atrodas "slepenajā tiesvedībā", proti, apsūdzētais tiek turēts aizdomās par valsts noslēpuma izpaušanu.

Līdzīgi kā Indriksona gadījumā presei nav pieejamas ziņas par pašlaik notiekošajām tiesas sēdēm lietā, kurā sakarā ar LTV žurnālistes Ilzes Jaunalksnes noklausīšanos apsūdzētas četras Finanšu policijas amatpersonas.

Piektdienas rītā aģentūra LETA ziņo, ka patlaban no amata jau atstādinātais DP 1.Galvenās pārvaldes priekšnieka vietnieks un 2.biroja priekšnieks Arnis Indriksons apsūdzēts par kukuļņemšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. DP amatpersona tiek turēta aizdomās par to, ka Ventspils mēra Aivara Lemberga un apsardzes dienests "Venta" vadības interesēs, safabricējot informāciju, organizējusi virknes Ventspils tranzītbiznesa uzņēmumu vadītāju, īpašnieku un ar tiem saistītu fizisku un juridisku personu mobilo tālruņu zvanu izdruku pieprasīšanu no mobilo sakaru operatoriem. Par to liecina aģentūras LETA rīcībā esošais prokuratūras lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!