Foto: AFI
Latvijas prezidents Valdis Zatlers būs viens no tiem vairāk nekā simts valstu un valdību vadītājiem, kurš augustā gatavojas apmeklēt 2008.gada Pekinas olimpiskās spēles.
Prezidenta padomnieks Andris Pelšs pavēstīja, ka Zatlers ieplānojis apmeklēt spēļu atklāšanas ceremoniju 8.augustā, taču vēl neesot skaidrs, kādus sporta pasākumus prezidents varētu vērot klātienē.

Tāpēc jau tuvākajā laikā plānots tikties ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvjiem, lai uzzinātu spēļu kalendāru un savlaicīgi varētu rezervēt biļetes.

Pelšs arī pauda cerību, ka līdz olimpiskajām spēlēm tiks atrisināts Tibetas un Ķīnas konflikts un valsts varas iestādes neboikotēs šo svarīgo pasākumu.

Nav skaidrības, vai olimpiskās spēles apmeklēs valdības vadītājs Ivars Godmanis.

Premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis aģentūrai BNS pavēstīja, ka tiek plānota tikšanās ar LOK, taču došanās uz Pekinu lielā mērā ir atkarīga arī no Ministru prezidenta Ivara Godmaņa darba kārtības.

Jau vēstīts, ka Ķīnas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka vairāk nekā 100 valstu un to valdību vadītāji gatavojas piedalīties Pekinas olimpiskās spēles.

Ziņots arī, ka Eiropas Savienības (ES) sporta ministri un Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) neatbalsta aicinājumus boikotēt Pekinas olimpiskās spēles Tibetas notikumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!