Foto: AFI
Aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) svētdien no Saeimas tribīnes pateicās visiem Latvijas zirgiem par darbu saimnieku un karavīru labā, kā arī atkārtoti uzsvēra, ka "zirgs nav dzīvnieks".

Atbildot uz Saeimas deputātu kritiku par zirgu Godasardzes izveidi, Veldre svētdien Saeimas ārkārtas sēdē izmantoja iespēju no Saeimas tribīnes pateikties visiem Latvijas zirgiem par kalpošanu zemniekiem, saimniekiem un karavīriem visu gadsimtu garumā, atkārtoti uzsverot, ka "zirgs nav dzīvnieks, zirgs nav cilvēks, zirgs ir simbols".

Savukārt TP deputāts Dzintars Ābiķis ceturtdien aicināja Veldri atteikties no idejas par zirgu Godasardzes izveidi. Viņš norādīja, ka lūdzis veikt telefonisku aptauju, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par šo jautājumu.

Uz jautājumu, vai atbalstat zirgu Godasardzes izveidi, 11% atbildēja apstiprinoši, 7,5% atbildēja, ka nezina, bet 71,1% - kategoriski neatbalsta, informēja Ābiķis, uzsverot, ka aptaujā daudzi, īpaši pensionāri, uzsvēruši, ka valsts pašreizējos apstākļos nevarot atļauties "tik ārišķīgas lietas".

"Tāpēc respektējot visu labo, aicinu ministru respektēt sabiedrības viedokli un nolikt plauktā ideju par Godasardzes izveidi," sacīja Ābiķis.

Jau vēstīts, ka Veldre nav atteicies no idejas par zirgu Godasardzes izveidi arī pēc tam, kad bija jāatrod iespēja būtiski samazināt valsts budžeta izdevumus. Zirgu Godassardzes izveide izmaksās aptuveni 120 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!