Valdība otrdien nolēma izsludināt konkursu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, paredzot, ka pretendenti varēs pieteikties līdz 21.novembrim.
Valdība noteikusi, ka pretendentu, kuri atbilst Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā noteiktajām obligātajām prasībām, pieteikumi konkursā iesniedzami Valsts kancelejā līdz 2008.gada 21.novembrim.

Valsts kanceleja arī publicēs sludinājumu par šo konkursu oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Jau ziņots, ka pašreizējais KNAB vadītāja pienākumu izpildītājs Alvis Vilks neplāno piedalīties konkursā uz KNAB šefa amatu, bet vadītāja vietniece Juta Strīķe gan pieļāvusi šādu iespēju. Lai gan premjers Ivars Godmanis iepriekš paudis, ka nevienam no pašreizējiem KNAB darbiniekiem nevajadzētu vadīt biroju, Styīķe konkursā varētu piedalīties, lai veicinātu konkurenci.


Valdība apstiprinātā instrukciju, kas paredz konkursa organizēšanu uz šo vakanto amatu, nosaka, ka pretendentiem būs jāpiesakās Valsts kancelejā, vēlāk viņu kandidatūras pirms virzīšanas apstiprināšanai Saeimā vērtēs valdība un Nacionālā drošības padome.

Iepriekšējais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs darbu zaudēja jūnijā, kad Saeima viņu atlaida pēc tam, kad tika atklāts, ka vairākkārt ir pazudusi KNAB veikto kratīšanu laikā izņemtā nauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!