Trešdien jūras krastā pie Vecāķiem divus jauniešus savainojis krastā izskalots ronis, informēja Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis sabiedrisko attiecību jautājumos Guntis Skride.
Abi jaunieši trešdien plkst.16:30 vērsās Rīgas Pašvaldības policijas glābšanas stacijā "Vecāķi". Jaunieši paskaidroja, ka, staigājot gar Baltijas jūru, pie viņiem vērsās vīrietis, kurš lūdzis palīdzību, lai ievilktu jūrā krastā esošo roni.

Palīdzot ievilkt roni jūrā, dzīvnieks divus jauniešus - 1990.gada dzimušo Sergeju un 1992.gadā dzimušo Dmitriju - savainoja, iekožot rokā.

Policijas glābšanas stacijā jauniešiem sniegta medicīniskā palīdzība.

Speciālisti uzsver, ja ir gadījies atrast roņa mazuli, ir jānovērtē tā veselības stāvoklis. Ja ronis nav ievainots, to neapdraud suņi, cietsirdīgi cilvēki, tad ronis var justies droši un pēc neilga laika tas pats dosies ūdenī. Nav nepieciešamība roni barot, pārvietot, turklāt aiztiekot tie var būt bīstami un gādīgo roku var arī sakost.

Ja tomēr mazulis ir savainots, to apdraud cilvēki vai dzīvnieki, tad jāziņo Valsts Vides dienestam pa tālruni 29 149 594, kas iespēju robežās organizēs roņa pārvietošanu tālāk no apdraudējumiem vai nogādāšanu Rīgas Zooloģiskajam dārzam, kur par tiem rūpējas pieredzējuši speciālisti.

Gadījumā, ja dzīvnieks ir miris, informācija jānodod vietējai pašvaldībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!