Viena burta dēļ Lauku atbalsta dienests (LAD) atteicis a/s “Dobeles dzirnavnieks” konkursa pieteikumu uz par pārtikas produktu piegādi labdarības organizācijām izdalīšanai vistrūcīgākajām personām. Uzņēmums vaino dienestu sīkumainībā, bet dienests pārmetumus noliedz, otrdien ziņo “Dienas bizness”.
"Dobeles Dzirnavnieks" bija pieteicies LAD organizētā konkursā, saskaņā ar tā nolikumu konkursantiem bija jāpiedāvā pārtikas produktu komplekts par iespējami zemāko cenu. Komplekts sastāv no auzu pārslām, četrgraudu pārslām, makaroniem, pankūku miltiem un vājpiena pulvera.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Dainis Dominieks uzskata, ka dienesta darbinieki bijuši pārāk sīkmanīgi, kā rezultātā valsts būs spiesta tērēt par miljons latiem vairāk.

«Mūsu pieteikums tika noraidīts viena burta dēļ. Vajadzēja būt rakstītam vājpiena pulveri, bet bija ieviesusies gramatiska kļūda, kā rezultātā vienā no dokumentiem lasāms bija vājpiena pulverim. Vai tiešām viens burts ir miljona vērts? Par šo naudu mēs spējam piegādāt divreiz vairāk šo produktu vistrūcīgākajām personām,» laikrakstam paudis uzņēmējs.

Uzņēmums arī apstrīdējis konkursa rezultātus Iepirkumu uzraudzības birojā,

Savukārt LAD vadītāja Olga Zinkovska laikrakstam noliegusi, ka pieteikums būtu noraidīts vienas kļūdas dēļ - tajā esot bijušas vairākas nepilnības, kuru dēļ konkursa rīkotāji nevarēja pieteikumu pieņemt.

Konkursā uzvarēja "Rīgas Dzirnavnieks", kura piedāvājums bija viens no dārgākajiem, taču šī uzņēmuma pieteikums bija vienīgais no pieciem pretendentiem, kurā viss bija kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!