Fоtо: AFP/Scanpix
Pagaidām par plānotajiem grozījumiem normatīvajos aktos cīņai ar tūristu apkrāpšanas gadījumiem galvaspilsētā Rīgas pili informējusi tikai Rīgas Pašvaldības policija.

Prezidenta preses dienesta vadītājas vietniece Elīna Lazdāne informēja, ka Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs atsūtījis uz Valsts prezidenta kanceleju priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos.

Geduševa priekšlikumi attiecas uz alkoholisko dzērienu apriti un attiecīgi grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, tostarp paplašinot pašvaldības tiesības noteikt īpašu kārtību vai papildu nosacījumus alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai jebkurā publiskā vietā.

Tāpat tiek rosināti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, nosakot atbildību alkoholisko dzērienu mazumtirgotājam par alkoholisko dzērienu patērētāju izdarītiem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem tirdzniecības vietā, kā arī precizējot sabiedriskās kārtības prasības šādām vietām.

Jau ziņots, ka 3.jūnijā Rīgas pilī notika par tūristu drošību atbildīgo institūciju pārstāvju tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Pēc tikšanās puses bija apņēmības pilnas rīkoties radikāli, lai apkarotu tūristu apkrāpšanu Rīgā, un veikt darbības, lai būtu iespējams slēgt klubus, kuros tūristi tiek apkrāpti.

Tikšanās laikā piedalījās iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK), ģenerālprokurors Jānis Maizītis, Valsts policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Andris Dzenis, Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Geduševs, ģenerālprokurors Jānis Maizītis un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis.

Diskusijas dalībnieki apņēmās divu nedēļu laikā nākt klajā ar priekšlikumiem normatīvajos aktos, lai būtu iespējams slēgt tos klubus, kuros notiek tūristu apkrāpšana. Pēc iekšlietu ministres Mūrnieces toreiz teiktā, Rīgas centrā ir astoņi šādi klubi.

"Mani pārsteidza tas, cik "bezzobainas" ir Valsts policija un arī Rīgas pašvaldība, lai likvidētu šo kauna traipu no Vecrīgas. [...] Es pieprasīju divu nedēļu laikā sagatavot priekšlikumus visiem likumu grozījumiem, kas ir nepieciešami, lai pašvaldība varētu rīkoties un tai būtu brīvas rokas. [...] Tāpat gaidu arī skaidru grupas darba plānu, ko darīs tiesībsargājošās iestādes. Tas ir vienkārši nepieļaujami, ka mums ir nesodāmība, krimināla nesodāmība, ka policija ir tik bezspēcīga šajā lietā un ka šāds jautājums ir jāapspriež Valsts prezidenta rezidencē. Tātad tas jau ir pārāk tālu aizgājis," toreiz sacīja Zatlers.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !