Foto: F64
Iesaistoties politikā, bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte vēlas veidot tiltu, kas savienotu politiku un sabiedrību. "Gribētu mēģināt politikā iesaistīt un pievienot daudz nopietnāku ekspertīzi. Veidot it kā tiltu pāri tam grāvim, kas izrakts starp politiku un pārējo pilsonisko sabiedrību, kurā ir gan ekspertīze, gan vēlme līdzdarboties," intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" saka Ēlerte.

Tai pat laikā Ēlerte atzīst, "nesaku, ka man nav nekādu darīšanu ar trīspartiju savienību "JL"+PS+"SCP", es uzskatu viņu tuvināšanos par normālu, loģisku, Latvijas tālākai attīstībai ļoti nepieciešamu procesu." Intervijā viņa uzsver: "Mana vēlme un interese būtu izveidot nosacītu galdu, pie kura tiktos un sēstos gan tie cilvēki, kuri jau darbojas politikā, gan cilvēki, kuri redz savu nākotni politikā un būtu gatavi tur iesaistīties, gan tie, kuri labprāt turas tālāk no politikas, tomēr viņiem sāp, kas notiek Latvijā."

Ēlerte uzskata, ka pastāv daži pamatpostulāti, kas vieno visas trīs partijas, "lai gan zināms arī par to atšķirīgiem viedokļiem ekonomiskajā vai nodokļu politikā". "Vienojošais pamats turpretī tika pozicionēts "lietussargu revolūcijas" laikā. Tā ir godīga politika, caurredzama valsts pārvalde, tiesiska valsts," uzskata sabiedriskā aktīviste.

Viņa atzīst, "ja apvienības rašanās vienīgais iemesls būtu iegūt varu, tad ar to ir par maz. Ja apvienība rodas tikai tāpēc, lai stātos pretī Šlesera un Ušakova tandēmam, tad arī ar to nepietiek." Vienīgā jēga un labums no apvienības būs, ja tā spēs piedāvāt ne tikai programmu un rīcību, kā tikt ārā no krīzes, bet arī formulēs un ies ceļu uz modernu, pašapzinīgu Latvijas valsti, intervijā laikrakstam saka Ēlerte.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!