Foto: DELFI
No nākamās nedēļas, 7. marta, Covid-19 pārslimošanas faktu varēs apliecināt ar antigēna testu, paredz otrdien, 1. martā, valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Noteikumu grozījumu anotācijā skaidrots, ka šā gada 22. februārī Eiropas Komisija pieņēma grozījumus regulā, paredzot to, ka pārslimošanas sertifikātu varēs izsniegt arī pamatojoties uz antigēnu ātro testu rezultātiem.

Lai pielāgot pārslimošanas sertifikātu izsniegšanas kārtību Latvijā, valdība lēma no 7. marta atļaut pārslimošanas faktu apliecināt arī ar antigēna testu un uz šī testa rezultāta pamata izdot pārslimošanas sertifikātu.

Ar grozījumiem noteikumos izslēgta norma, kas paredzēja konkrētas prasības par telpas platību un apmeklētāju skaitu tirdzniecības vietās VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" termināļos.

Noteikumu grozījumi arī paredz, ka Ukrainas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem, kas izceļo no Ukrainas Krievijas sāktā kara dēļ, pirms ieceļošanas Latvijā nebūs jāuzrāda vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts. Tāpat paredzēts izņēmums pakalpojumu saņemšanai bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta personām, kam ir Ukrainā izdoti personu apliecinoši dokumenti.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī veikti 19 333 Covid-19 testi, konstatēti 9524 jauni inficēšanās gadījumi un saņemti ziņojumi par 17 mirušajiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

No reģistrētajiem gadījumiem 3615 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, bet 5909 vakcinēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!