Foto: F64
Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) vēlas Tautas partijas (TP) skaidrojumu par to, kādā statusā šajās dienās investīciju forumā Krievijā piedalījies šīs partijas biedrs ekspremjers Aigars Kalvītis un kādus jautājumus viņš pārrunājis ar Krievijas redzamāko politiķi premjeru Vladimiru Putinu.

Kalvītis laikrakstam "Čas" sacījis, ka ar Putinu pārrunājis "pašreizējās Latvijas un Krievijas attiecības un to attīstības iespējas". Puses atzinušas, ka abu valstu attiecības uzlabojas, par ko liecina divpusējā politiskā un ekonomiskā dialoga aktivizēšanās.

"Protams, ekonomiskās attiecības nepieciešams attīstīt daudz intensīvāk - ekonomikas krīze pasaulē liek domāt par to daudz vairāk," laikrakstam piebildis ekspremjers, "mēs runājām, ka starpvaldību komisijai jāturpina darbs pie līgumu paketes sagatavošanas. Un svarīgākais no šiem dokumentiem ir vienošanās par dubultas nodokļu uzlikšanas novēršanu."

Kalvītis laikrakstam stāstījis, ka vēl šogad Latvijā varētu viesoties Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. "Būtu labi, ja šīs vizītes laikā mums izdotos parakstīt kaut nedaudzus starptautiskos līgumus," teicis ekspremjers.

Kampars trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" sacīja, ka bijis, "maigi sakot, šokēts" par Kalvīša rīcību.

Pēc ministra teiktā, Kalvītis nav deputāts un, "ja viņš runā publiskā veidā par starpvalstu attiecībām, tā ir nopietna problēma".

Kampars informēja, ka trešdien mēģinājis skaidrojumu no TP iegūt, taču tas viņam nav izdevies.

"Es nopietni gribēšu noskaidrot, kas tā bija par sarunu," sacīja ministrs.
Kampars konkrētajā situācijā kā problēmu minēja to, ka Krievija šādi vēlas parādīt, kas un kādā veidā no tās puses tiek atbalstīts un kas ir sarunu partneris.

Ja Kalvītis, kas ir aizgājis no politikas un kā bijušais premjers nevar nezināt protokolu, ar Putinu pārrunājis tāda līmeņa jautājumus, kā tas publiskots presē, tad Kamparam būšot saruna ar TP, vai šāda saruna bijusi pieļaujama.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!