Foto: stock.xchng
Piepildoties sinoptiķu prognozēm par mīnus 29 grādus lielu salu valsts austrumu rajonos, daudzviet skolu direktori varētu lemt par mācību pārtraukšanu.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem katrs izglītības iestādes vadītājs var izlemt, vai zemās gaisa temperatūras dēļ nepārtraukt mācību darbu skolā. Noteikumi paredz, ka, gaisa temperatūrai noslīdot zem mīnus 25 grādiem, skolu var neapmeklēt bērni vecumā no 13 gadiem.

Savukārt gados jaunākiem bērniem aukstuma slieksnis ir vēl mazāks - šie skolēni savas izglītības iestādes var neapmeklēt jau no mīnus 12 grādiem.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) gan ziņo, ka no aukstākajiem reģioniem ziņas par skolu īslaicīgu aizvēršanu nav saņemtas. Tāpat arī vecāki, pēc ministrijas domām, saprot, ka iekavētās mācības viņu atvasēm būs jāatgūst. Vienlaikus ministrijas pārstāvji akcentē, ka daudzkārt bērnu nokļūšanu līdz izglītības iestādei apgrūtina nevis aukstums, bet slidenie ceļi.

Kā iepriekš norādīja IZM, lēmumu par to, vai mācības skolā tiek vai netiek pārtrauktas, parasti pieņem katras izglītības iestādes vadītājs, par to paziņojot vecākiem, vai arī šāds lēmums tiek pieņemts katra novada izglītības pārvaldē.

Ziņots arī, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā sals Latvijā pastiprināsies un naktī uz pirmdienu valsts austrumu rajonos gaisa temperatūra varētu pazemināties līdz mīnus 29 grādiem. Savukārt citur Latvijā gaisa temperatūra varētu daudzviet pazemināties zem mīnus 20 grādiem.

Būtiskākas laika apstākļu izmaiņas Latviju varētu sasniegt tikai pašās pēdējās mēneša dienās un nākamā mēneša sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!