Foto: F64
Patlaban cenu līmenis Latvijas lielveikalos atbilst reālajai pirktspējai un nav paaugstināts, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumam "100.pants" sacīja Konkurences padomes (KP) vadītāja Ieva Jaunzeme.

"Plāna ekonomikas laiki ir beigušies un lielveikali patlaban ir kā tirgus sanitāri, kas vērīgi seko līdzi tam, ko iedzīvotāji pērk," sacīja Jaunzeme.

Pēc tam, kad izmaiņas likumdošanā lielveikaliem liedza neizpārdotos produktus atdod ražotājiem, nepārdotā produkcija kļuva par tiešiem lielveikalu zaudējumiem, tāpēc veikali ļoti rūpīgi seko tam, lai cena būtu pareiza, skaidroja Jaunzeme.

"Protams, pircēji jau sen vairs nekrauj iepirkumu ratos visu, kas pagadās, bet rūpīgi izvēlās produktus. Visbiežāk tiek pirktas atlaižu preces, lai gan šīs atlaides ir uz produkta ražotāja rēķina. Jāsaprot, ka mūžīgi šādas atlaižu akcijas turpināties nevarēs, jo tas pamatīgi "iegriež" ražotājiem," sacīja Jaunzeme.

Jau ziņots, ka Jaunzeme turpinās vadīt KP. Ekonomikas ministrs Artis Kampars (V) otrdien valdības sēdē pauda viedokli, ka Jaunzeme veiksmīgi vadījusi KP iepriekšējos piecus gadus, ļoti nozīmīgi paaugstinājusi KP kvalitāti, palielinājusi izskatāmo jautājumu apjomu, kā arī paaugstinājusi iestādes kompetenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!