Foto: edijsfoto.lv
Vairāk nekā 1200 medmāsas, kas par Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem studēja, lai iegūtu bakalaura grādu, ierēdņu neizdarības dēļ var palikt bez diplomiem, trešdien ziņo laikraksts "Telegraf".

Pēc divu gadu apmācības, pienākot laikam rakstīt bakalaura darbu, atklājās, ka studiju programma nav akreditēta. Tagad Veselības ministrija domā, kā atrisināt šo situāciju, norāda laikraksts.

2009.gadā Latvija uzsākusi vērienīgu tālmācības programmu medmāsām par ES fondu līdzekļiem – medmāsām, ārstiem un ārstu palīgiem radās iespēja paaugstināt kvalifikāciju Latvijas Universitātē un Stradiņa universitātē.

Programmā bija gan lekcijas un semināri, gan pieredzes apmaiņas braucieni un prakse ārzemēs. Programmā plānoja investēt 9,5 miljonus latu, no kuriem 85% - ES finansējums, kuru piešķirs pēc projekta noslēguma.

Par vienu no projekta programmām kļuva medmāsu apmācība, lai medmāsas, kas ieguvušas Latvijā neatzītu padomju laiku diplomu, varētu iegūt bakalaura grādu. Projektā iesaistījās 1260 cilvēki, taču šogad pēc ziemas sesijas beigām atklājās, ka programma nav akreditēta.

Arodbiedrības pārstāvis Aigars Lavrinovičs norāda, ka medmāsām nav jēgas studēt un rakstīt bakalauru neakreditētajā programmā, jo tāpat viņas nevarēs iegūt atzītu diplomu. Taču studiju līgumā noteikts, ka, pametot studijas, medmāsām jāatmaksā valstij 450 lati.

Tagad divu nedēļu laikā Veselības ministrijai un augstskolām jāatrod izeja no šīs situācijas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!