Fоtо: F64
Premjera Valda Dombrovska (JL) biroja vadītājai Olitai Augustovskai bija tiesības runāt tikai ar Rīgas sociālajiem dienestiem par palīdzības sniegšanu Brīvības ielas "telšu komūnas" iemītniekiem, un gadījumā, ja viņa dotās pilnvaras ir pārkāpusi, premjers sola šādu rīcību izvērtēt.

Premjers trešdien žurnālistiem norādīja, ka izskanējusī informācija par Augustovskas aicinājumu augstai Rīgas domes amatpersonai "telšu komūnu" aizvākt ar policijas palīdzību, bijusi "neprecīzi interpretēta".

Tomēr, uzzinājis, ka mediju rīcībā ir Augustovskas rakstītas īsziņas Rīgas izpilddirektoram Jurim Radzevičam (LPP/LC), premjers skaidroja, ka Augustovska bija pilnvarota runāt tikai ar pilsētas sociālo dienestu par palīdzību, taču tas bijis arī viss.

Gadījumā, ja apstiprināsies ziņas par Augustovskas un Radzeviča telefonīsziņu saraksti, kurā viņa aicinājusi iesaistīt policiju "telšu komūnas" aizvākšanā, premjers esot gatavs izvērtēt savas padotās rīcību.

Premjers arī nekavējās izteikt cerību, ka Radzeviča rīcība nav saistāma ar Ministru kabineta komitejas pirmdien lemto neļaut Rīgas vicemēra un LPP/LC līdera Aināra Šlesera savrupmājas celtniecību kāpu zonā Jūrmalā.

Jau vēstīts, ka Augustovska pirmdien no rīta telefonsarunā ar augstu domes amatpersonu aicinājusi naktī nosūtīt uz "telšu komūnu" pašvaldības policiju un ar spēku novākt teltis un tajās mītošos protestētājus nogādāt pašvaldības patversmē. Vēlāk Augustovska vairākkārt īsziņās, kuras ir arī portāla "Delfi" rīcībā, interesējusies, kad policija ieradīsies "komūnā".

Šādas sarunas esamību portālam "Delfi" apliecināja arī Radzeviča preses sekretārs Uģis Vidauskis. Viņš atzina, ka šī saruna "stipri atšķīrās no tā, kas pausts oficiālajā vēstulē no premjera". RD kategoriski iestājas pret šādu ideju un "telšu pilsētiņas" problēmu risinās nevardarbīgā ceļā.

Premjers piektdien pēc trīs nedēļu ilguša protesta tikās ar "telšu komūnas" pārstāvjiem, bet pirmdien izplatīja publisku aicinājumu Rīgas domei iesaistīties problēmas risināšanā, nodrošinot protestētājiem sociālo palīdzību.

Pirmais Brīvības ielas "telšu pilsētiņas" iemītnieks bija Gintas Gaiķēns, kurš savu protesta akciju sāka novembra beigās. Vēlāk viņam pievienojās domubiedri un patlaban Brīvības ielā pretī Ministru kabinetam ir izvietotas vairākas teltis. Vairāki protestētāji, tostarp arī pats Gaiķēns, jau nonākuši slimnīcā ar saaukstēšanās slimībām un apsaldējumiem.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !