Foto: LETA
Ugunsgrēkā Rīgas zoodārzā piektdienas rītā bojā gājušas trīs zebras, trīs strausi un antilope, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Ainars Pencis (VUGD).

Foto galerija

VUGD pulksten 6:08 piektdienas rītā pieņēma izsaukumu par to, ka zoodārzā deg šķūnis. Ierodoties ugunsdzēsēji konstatēja, ka apmēram 320 kvadrātmetru platībā deg zebru māja.

Ugunsgrēka dzēšanā bija iesaistītas četras autocisternas un tas lokalizēts, tomēr brigādes vēl turpina darbu, stāsta Pencis. Diemžēl vēl pirms glābēju ierašanās bojā bija gājuši ēkā esošie dzīvnieki.

Pencis norādīja, ka secinājumus par ugunsgrēka cēloņiem izdarīt būtu pāragri, tomēr pamatversija esot, ka tas ir saistīts ar elektrību – iespējams, pie vainas bijis īssavienojums elektriskajā sildītājā, ar ko sildīti dzīvnieki.

Zoodārza pārstāvis Ingmārs Līdaka LNT raidījumam "900 sekundes" stāstīja, ka mājā glabājās arī dzīvnieku barība – siens un slotiņas, tāpēc, kad liesmas tajos iemetās, tās izplatījās strauji. Līdaka atzina, ka šajā vietā ugunsdrošības signalizācijas neesot bijis, jo tā zoodārzā esot pēc iespējām – visur ierīkot to esot pārāk dārgi. Viņš norādīja, ka tāpēc zoodārzā ir sargi, kas šajā gadījumā liesmas pamanīja novēloti, taču atzina, ka negribētu vainot ne viņus, ne vēl jo vairāk ugunsdzēsējus.

Līdaka arī stāstīja, ka, lai arī postījumi būšot redzami, zoodārzs piektdien strādās.

Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, policijā sākts kriminālprocess, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!