Mūsu valstī ir ne mazums cilvēku, kuru mantiskais stāvoklis, spriežot pēc oficiālajām datu bāzēm, viņus ļautu pieskaitīt labākajā gadījumā vidusslānim. Taču iepriekšējā darbība, kāds „izgaismojies” darījums vai nozares pārstāvju vienprātīgs „jā!” uzstājīgi liek viņus tomēr pieskaitīt Latvijas miljonāru pulkam – ja ne citādi, tad vismaz šajā jaunās grāmatas „Latvijas miljonāru noslēpumi” sadaļā, kuras fragmentus šonedēļ ekskluzīvi publicē “Delfi”.

Genādijs Stankevičs
dz. 1961. gada 17. jūnijā

Ceturtais no „Dinaz” grupas „četriem musketieriem”, kuram tāpat kā pārējiem vairs nepieder faktiski nekas, – tik vien ir kā pāris dzīvokļi un zemes gabals.

Juris Šabašovs
dz. 1956. gada 4. maijā

Vladimira Komogorceva biznesa partneris, kura Latvijā oficiāli reģistrētā uzņēmējdarbība tomēr ir būtiski apjomīgāka, – cita starpā viņš pazīstams kā briežu dārza saimnieks un arī prāmju līnijas Rīga – Stokholma operatora „Rīgas Jūras līnijas” akcionārs.

Jurijs Ščetiņins
dz. 1961. gada 12. maijā

Bijušais „Saules bankas” lielākais akcionārs un vadītājs pēdējoreiz plašāku ievērību guva 2000. gadā, kad paziņoja par vēlmi atvērt jaunu banku ar nosaukumu „Venta”. Un, lai gan Latvijas Banka savu svētību šim pasākumam tā arī nedod, finanšu eksperti nešaubās par bijušā baņķiera turīgumu.

Vadims Telica
dz. 1963. gada 19. augustā

Piektais noslēpumainās „Recipe Plus” pārstāvis, – jau atkal ar salīdzinoši nelieliem „oficiālo” kapitāldaļu apjomiem un dažiem nekustamajiem īpašumiem. Cita starpā – arī „Rīgas Farmaceitiskās fabrikas” padomes loceklis.

Vilnis Vītoliņš
dz. 1955. gada 29. oktobrī

Bijušais „Trasta komercbankas” lielākais īpašnieks pēdējos gados vienkārši bauda dzīvi un pilnveidojas fotomākslā, aktīvo uzņēmējdarbību atstājot otrā plānā, taču arī pats atzīst – saskaitot visus viņa aktīvus, miljons gan jau sanāktu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!