Foto: DELFI
Pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apturēt AS "Latvijas Krājbankas" darbību Rīgas sabiedriskā transporta "e-talonus" biļešu automātos un Rīgas satiksmes tirdzniecības vietās iespējams iegādāties tikai par skaidru naudu, informēja "Rīgas Satiksme".

Karšu norēķinu termināļu apkalpotājs ir Latvijas Krājbanka, kuras darbība šobrīd ir apturēta, tāpēc "e-talonu" ar bankas norēķinu karti nav iespējams iegādāties biļešu automātos, RS klientu apkalpošanas centros un galapunktos. Par "e-talona" iegādi šajās vietās iespējams norēķināties tikai ar skaidru naudu.

Latvijas Krājbankas darbības apturēšanas dēļ braukšanas biļetes nav iespējams iegādāties arī "e-talona" interneta veikalā.

"Rīgas Satiksme" atvainojas saviem klientiem par Latvijas Krājbankas darbības apturēšanas rezultātā sagādātajām neērtībām.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pirmdien nolēma apturēt AS Krājbankas visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz bankā konstatēto līdzekļu iztrūkumu, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra.

Saskaņā ar šo lēmumu ir apturēta arī bankas valdes un padomes darbība un iecelti komisijas pilnvarnieki jeb pilnvarnieku grupa, kas pārvalda banku un iegūst kredītiestādes valdes un padomes tiesības.

Ceturtdien FKTK noteica ierobežojumus "Krājbankas" darbībai. Ierobežojumi noteikti, ievērojot notikumus "Krājbankas" mātes sabiedrībā Lietuvas "Snoras bankā" un to iespējamo tālāko ietekmi uz "Krājbankas" finansiālo stabilitāti un tās maksātspēju, kā arī vērojamo noguldījumu pieprasījumu "Krājbankā".

Pagājušajā trešdienā Lietuvas Bankas valde nolēma uz laiku apturēt bankas "Snoras" darbību. Neilgi pēc tam Lietuvas valdība ārkārtas sēdē nolēma nacionalizēt "Snoras". Saskaņā ar Lietuvas Bankas valdes priekšsēdētāja Vita Vasiļauska teikto bankā "Snoras" trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā.

Lietuvas "Snoras" bankai pieder vairāk nekā 60% "Krājbankas" akciju. Savukārt "Snoras" kontrolpakete pirms bankas nacionalizēšanas piederēja Krievijas uzņēmējam Vladimiram Antonovam. "Krājbanka" pēc aktīvu apmēra ierindojas Latvijā desmit lielāko banku sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!