Fоtо: LETA
Trūcīgajiem rīdziniekiem domāto pārtikas paku kļūst mazāk un tās vairs neizdala visās līdzšinējās sadales vietās, jo noslēdzas Eiropas Komisijas (EK) programma vistrūcīgākajām personām, otrdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Gaidāms, ka jaunā programma atsāksies jūlijā.

Latvijas Sarkanajā Krustā (LSK) laikrakstam skaidroja, ka EK pārtikas paku izdale atkal sāksies jūlijā, bet pagaidām pakas iespējams saņemt dažās vietās Rīgā. LSK pakas dalot Slokas ielā 161 no pirmdienas līdz piektdienai. Otra vieta, kur trūcīgie rīdzinieki var iegūt pārtikas pakas, ir žēlsirdības misijas Dzīvības ēdiens telpās K. Barona ielā 56 katru svētdienu, vēsta laikraksts. Savukārt biedrība Latvijas samariešu apvienība pašlaik ar pārtikas paku izdali vairs nenodarbojoties.

Laikraksts norāda, ka šogad pārtikas paku saturam ir jāmainās, un, visticamāk, tas notiks tikai vasarā. LSK laikrakstam piebildusi, ka par pārtikas pakas saturu droši varēs runāt tad, kad būs parakstīts līgums. Pašlaik kārtība paredz, ka EK programmas ietvaros vienai personai gadā paredzēti ne vairāk kā seši pārtikas produktu komplekti, kurā ietilpst 0,4 kilogrami pilnpiena pulvera un viens kilograms makaronu.

Izmaiņas Ministru kabineta noteikumos paredz, ka papildus paredzētajam pārtikas komplektam pakā būs arī auzu pārslu biezputra ar upenēm – 0,14 kg, pankūku milti – 0,4 kg, kartupeļu biezputra ar pienu – 0,2 kg, griķi – 0,3 kg, manna – 0,5 kg, augstākā labuma kviešu milti – 1 kg un sautēta cūkgaļa – 0,25 kg, atgādina laikraksts.

Latvijai 2012. gada programmas īstenošanai papildus piešķirti 2,626 miljoni latu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !