Foto: AFI

Lai aizsargātu bērnu tiesības, Rīgas domes saistošajos noteikumos ir jāaizliedz publiska homoseksuālisma propaganda, uzskata Rīgas domes deputāts Jānis Šmits.

"Es negaidīšu līdz 2.jūnijam. Es Personīgi izstrādāšu un rosināšu veikt grozījumus iekšējās kārtības noteikumos, lai aizliegtu publisku homoseksuālisma propagandu. Bērnu tiesības ir jāaizsargā un, ja kādam ir vēlmes kaut ko eksponēt, tam ir Mežaparks, pludmale vai Getliņi," ceturtdien domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē sacīja Rīgas domes deputāts, biedrības "NoPride" vadītājs Jānis Šmits.

Viņš uzskata, ka seksuālo minoritāšu gājienā jeb praidā "bērnu tiesības tiek mīdītas kājām, un mēs pēc tam cīnāmies ar sekām."

"Ja valsts to nevēlas darīt, pašvaldībai ir iespējas aizstāvēt savu iedzīvotāju tiesības, tāpēc mēs par to diskutēsim ar tiesībsargiem. Nevar būt tā, ka kaut kādi nesaprotami spēki var uzspiest savu viedokli," sacīja Šmits.

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais ieteica kolēģim šo lietu izskatīt Kristīgo lietu padomē un pēc tam iesniegt skatīšanai komitejā. Arī Turlais piebilda, ka morālā situācija pilsētā pasliktinās - policija pagājušās nedēļas laikā fiksējusi divus gadījumus, kad pa vecpilsētu skraidījuši cilvēki ar atkailinātu sēžamvietu. Tomēr abos gadījumos kārtības sargiem nekārtību cēlājus izdevies aizturēt, kas liecina, ka "kaut kāda uzraudzība par šīm lietām notiek."

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība "Mozaīka" iesniegusi Rīgas domē pieteikumu ar ieceri 2.jūnijā Vērmanes dārzā rīkot praidu, kurā varētu piedalīties ap 650 cilvēku no Latvijas un ārvalstīm.

Lēmums par praida atļaušanu vai aizliegšanu būs jāpieņem Rīgas izpilddirektoram Jurim Radzevičam. Tas tiks darīts, kad tuvosies pasākuma norises laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!