Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pieprasījusi ārsta izziņu par aizsarga Sanda Ozoliņa lietotajiem medikamentiem ārstēšanās laikā, lai nerastos problēmas ar Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA), vēsta laikraksts "Diena".
Tieši šī izziņa ir šķērslis, kāpēc Latvijas izlasē dalībai Turīnas Ziemas olimpiskajās spēlēs nav iekļauts Ozoliņš. "Latvijas Hokeja federācija nav izpildījusi vienu mājasdarbu, un, kamēr tas nebūs izdarīts, olimpiskajā pieteikumā Ozoliņu neiekļausim," laikrakstam "Diena" paziņoja LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

"Kopš vakardienas [30.janvāra] stājās spēkā stingrāki dopinga kontroles noteikumi, līdzīgi kā sacensību režīmā. Mums ir jābūt gataviem sniegt precīzu informāciju par katru olimpieti, precīzi uzrādot viņa atrašanās vietu, lai jebkurā brīdī WADA pārstāvji var veikt dopinga kontroli," LOK lēmumu pamato Fogelis.

To, ka no Ozoliņa ir pieprasīta ārsta izziņa, apliecināja arī Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs. "Latvijas Olimpiskā komiteja pieprasa apstiprinājumu, ka Sandis ir pārbaudīts dopinga kontrolē. Izziņas mums vēl nav, bet Sanča tuvākajās dienās sola to atsūtīt."

Atgādinām, ka pirmdien Ozoliņš tika iekļauts Latvijas izlases spēlētāju sarakstā aizsarga Viktora Ignatjeva vietā. Vēlāk gan Ozoliņš no šī saraksta tika svītrots un viņa vietā ierakstīts Krišjānis Rēdlihs.

Zināms, ka Ozoliņš decembra beigās brīvprātīgi iestājās Nacionālās hokeja līgas (NHL) atkarību ārstēšanas un uzvedības veselības rehabilitācijas programmā. NHL kluba Anaheimas "Mighty Ducks" rindās latvietis laukumā nav devies kopš 27.novembra.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!