Lielbritānijas zinātnieki pēc sarežģītiem un dārgiem eksperimentiem ir noteikuši optimālo siera biezumu uz sviestmaizes, ziņo Lielbritānijas laikraksts "Daily Telegraph".
Atklāt optimālo siera biezumu uz sviestmaizes palīdzēja Notingemas universitātes profesora Endija Teilora izgudrotā iekārta, kas mēra dažādu aromātu koncentrāciju cilvēka deguna aizmugurējā daļā ēšanas procesa laikā.

Eksperiments parādīja, ka līdz noteiktam biezumam siera šķēles garša pieaug, bet pēc tam tā pārstāj mainīties. Britu zinātnieki secinājuši, ka ideāls siera gabala biezums uz sviestmaizes atkarībā no siera veida ir robežās no 2,5 līdz septiņiem milimetriem, raksta avīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!