Dators, protams ir datorkomplekta "sirds un dvēsele", tāpēc tam pievēršama vislielākā uzmanība. Tomēr, lai gan dators ir tas, kas veic informācijas apstrādi, ne mazāk svarīgi ir arī vizuālās un skaņas informācijas atspoguļotāji - monitors un audiosistēma, kā arī informācijas ievades iekārtas - tastatūra un pele.
Ikviens instinktīvi jūt, ka, pieslēdzot labam datoram sliktu monitoru (lai atceramies vecos labos 14" monohromos ekrānus ar dzeltenajiem vai zaļajiem burtiem), būtībā pilnībā netiek izmantotas šā datora iespējas. Līdzīga situācija rodas, pieslēdzot labu monitoru sliktam datoram (piemēram, 19" monitoru VGA videokartei), iegūst vienkārši lielu attēlu, un viss!

Saprotams, šajos piemēros krāsas ir sabiezinātas, tomēr sava taisnība ir. Iepriekšminēto var attiecināt arī uz audiosistēmām vai skandām - pieslēgt 1000 latu vērtam datoram skandas par 10 latiem ir vienkārši smieklīgi, īpaši, ja grib spēlēt nopietnās spēles.

NEXT ekspertu pieredze, ko daļēji apstiprina arī šis tests, rāda, ka spēļu datoriem optimāla cenu attiecība ir šāda. Dators - 70 - 75% no kopējās datorkomplekta cenas. Monitors -15 - 20% no kopējās datorkomplekta cenas Audiosistēma - 5 - 10% no kopējās datorkomplekta cenas.

Absolūtos skaitļos tas izskatās aptuveni šādi - dators Ls 700, monitors Ls 170 un skandas Ls 40. Kopā optimāla spēļu datorkomplekta cena ir aptuveni 900 latu, taču cena īstam spēļu datoram nekādā gadījumā nav šķērslis; audiosistēmu vien iespējams iegādāties par trim simtiem latu, arī monitoru izvēle un cenu diapazons ir visai iespaidīgs. Skaidrs ir viens - īstiem spēļu faniem notērēt arī pusotru tūkstoti nebūs nekādu problēmu. Krājiet, tērējiet un spēlējiet!

Kopējais vērtējums

- EET ELKO ELKOR Microlink Proline M.Shafro
Testu vērtējums (60%)
8,9
7,8
9,0
8,3
7,7
8,2
Vizuālais un funkcionālais vērtējums (30%)
9
6
9
8
8
9
Cenas vērtējums (10%)
6
9
5
8
10
8
Kopējais vērtējums
9
7
9
8
8
8

Sekojiet sadaļām:

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!