Foto: morgueFile
Somijā vasarā spēkā ir tikai viens noteikums - ir jāiet ārā. Kad iestāsies tumsa, varēs iet iekštelpās. Vasaras Somijā ir īsas, bet dienas ir garas. Katrā no tām iespējams ietilpināt divu vai pat trīs dienu aktivitātes.

Ir jābrauc ārā no pilsētām. Tās Somijā gan ir interesantas un tur notiek daudz dažādu pasākumu, tomēr laukiem ir daudz vairāk, ko piedāvāt vasarā. Var noīrēt mazu mājiņu pie ezera, kur iespējams izmantot airu laivu vai kanoe. Var doties ekspedīcijās pa ezeriem, lai pamatīgi izpētītu un iepazītu tos. Var uzkarsēties saunā un pēc tam lekt ezerā atveldzēties. Pēc saunas un ezera vietā ir rāma pasēdēšana verandā, lai vērotu saulrietu, kas nebeidzas.

Var doties ekskursijā ar tvaikoni pa Päijänne ezeru, Saimaa ezeru reģionu vai doties īsā kruīzā Turku arhipelāgā. Var noīrēt mazu laiviņu un airēties pats, bet var vērot vasarīgo ainavu no majestātiska kruīza kuģa.

Jādodas pārgājienos, velobraucienos vai zirgu izjādēs pa labi iekārtotām takām un ceļiem. Somijā ir daudz savvaļas radību, ko redzēt un vērot. Daudzi dodas uz Somiju, lai vērotu putnus - tur mīt daudzas pūču sugas un tieši Somijā vasarā ligzdo meža pīles.

Ir jābauda vasara.

Paliekot pilsētā, maltīti var doties nobaudīt kāda restorāna terasē. Var doties uz brīvdabas festivālu vai koncertu parkā. Var doties laivu braucienā no Helsinku tirgus plača uz salas cietoksni Suomenlinna, pastaigāties par Auta upes krastiem Turku vai gar Tammerkoski krācēm Tamperē.

Esot tirgū, jānogaršo vietējie produkti, kuriem ir ražas laiks - zemenes, avenes, saldie zirņi. Tie garšo lieliski.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!