Fоtо: DELFI
Pirms hokeja kluba Rīgas "Dinamo" mājas spēles ar Jekaterinburgas "Avtomobiļist" himnu dziedāja Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis (TP), kurš gan to nekādi nesaista ar pēc nedēļas gaidāmajām vēlēšanām; tāpat arī savas kapelas "Bumerangs" jaunā albuma izdošanu un koncertturneju politiķis portālam "Delfi" skaidroja ar to, ka "tagad bija sarakstītas jaunas dziesmas".

Krauklis kandidē 10.Saeimas vēlēšanās no apvienības "Par labu Latviju" (PLL) saraksta. Vairāki Rīgas "Dinamo" akcionāri - padomes priekšsēdētājs Guntis Ulmanis, lielākā īpašnieka "Itera Latvija" vadītājs Juris Savickis, "Skonto būves" valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis - ir PLL dibinātāji un valdes locekļi. Turklāt Ulmanis ir arī apvienības oficiālais līderis.

Krauklis portālam "Delfi" apgalvoja, ka viņu dziedāt himnu uzaicinājis "Dinamo" ģenerāldirektors un valdes loceklis Zigmārs Priede, un Krauklis ar lielu prieku piekritis, jo ir "Dinamo" fans jau kopš bērnības. "Tas man bija liels gods, un es ceru, varēja dzirdēt, ka es dziedāju no sirds," sacīja deputāts.

Krauklis uzsvēra, ka viņš ir Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs, un vēlētāji viņu varēs vērtēt par šajā amatā padarīto, savukārt domāt, ka kāds balsos par himnas dziedāšanu, būtu naivi.

Nupat pēc desmit gadu klusēšanas savu darbību atsāka Kraukļa vadītā kapela "Bumerangs", kas kļuvusi slavena ar dziesmu "No Rīgas brauc vilciens uz Valku". Krauklis pastāstīja, ka grupa ierakstījusi jaunu albumu un pirmais koncerts noticis trešdien Valkā, vēl daži ir paredzēti arī nākamnedēļ – pirmsvēlēšanu nedēļā. Tiesa, koncerti paredzēti arī pēc 2.oktobra. Krauklis apgalvoja, ka "dziesmas pašas uz pasūtījuma tā nenāk, kad sarakstījām jaunas, bija gatavs albums", tādējādi netieši norādot, ka pirms vēlēšanām ieplānotie koncerti Vidzemē, kur viņš startē no PLL saraksta, ir sakritība.

Pēc hokeja spēles balvas labākajiem spēlētājiem pasniedza cits PLL pārstāvis – Rīgas vicemērs un apvienības premjera amata kandidāts Ainārs Šlesers. Pēc informatora paziņojuma, ka balvu pasniegs Šlesers, "Arēnu Rīgu" pāršalca skaļi neapmierinātības svilpieni, un vicemērs izskatījās nedaudz samulsis.

Krauklis portālam "Delfi" uzsvēra, ka viņš nezināja, kurš pasniegs balvas, jo bija uzaicināts tikai dziedāt himnu.

Portāls "Delfi" arī novēroja, ka iepriekšējās mājās spēlēs 19. un 21.septembrī "Arēnā Rīga" daudziem līdzjutējiem tribīnēs bija arī plakāti ar uzrakstu "Nr.8 Cieti". 8. numurs ir "Dinamo" kapteinim, komandas līderim un labākajam aizsargam Sandim Ozoliņam, taču šāds numurs ir arī "PLL" sarakstam 10.Saeimas vēlēšanās, turklāt "Cieti!" ir PLL reklāmās un komunikācijā regulāri izmantots sauklis.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !