Foto: LETA
Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (PLL) priekšvēlēšanu reklāmas plakāta izvietošana Stacijas laukumā ir saskaņota ar viņa partijas biedru - Rīgas pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču (LPP/LC). Savukārt Rīgas pilsētas būvvalde lika to novākt.

Kā apgalvoja Radzevičs, ir atšķirība, vai tiek izvietots pastāvīgs reklāmas plakāts vai arī plakāts kāda konkrēta pasākuma laikā. Ja reklāma tiek izvietota kāda pasākuma laikā, tad nevarot piemērot pašvaldības saistošos noteikumus, kas ierobežo lielformāta reklāmu izvietošanu vēsturiskajā centrā.

Šajā gadījumā plakāta izvietošanas pamatojums ir tikšanās ar vēlētājiem, tādēļ tā bijusi jāsaskaņo ar izpilddirektoru, nevis ar Rīgas pilsētas Būvvaldi, ar kuru bija jāpanāk vienošanās par reklāmas vizuālo izskatu, skaidro PLL biedri.

Taču Rīgas pilsētas Būvvalde likusi novākt Šlesera priekšvēlēšanu reklāmas lielformāta plakātu Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra "Origo".

Būvvaldes pārstāve Kristīne Pētersone pastāstīja, ka atbilstoši likuma "Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām" šī gada 19.augustā SIA "Creative Media Services" informēja Būvvaldi, ka Stacijas laukumā no 23.augusta plānots izvietot partiju apvienības "Par labu Latviju" priekšvēlēšanu aģitācijas plakātu un organizēt tikšanos ar iedzīvotājiem.

Šobrīd ir uzstādīts plakāts, bet netiek organizētas tikšanās ar iedzīvotājiem, tādēļ Būvvalde ir noformējusi apskates aktu, kurā norādīts, ka piecu dienu laikā uzstādītais plakāts ir jānoņem, norādīja Pētersone.

Jāpiebilst, ka saistošie noteikumi "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas kārtību Rīgā" nosaka, ka Rīgas vēsturiskajā centrā aizliegts uzstādīt lielformāta reklāmas objektus, kā arī reklāmas/reklāmas objektus pie kaltiem metāla žogiem

Savukārt Radzevičs apgalvoja, ka pašvaldībai nav iespēju izkontrolēt, vai pasākums notiek precīzi pēc scenārija vai nē. Tādēļ nevarot pierādīt, ka pasākums nenotiek, un nevarot likt plakātu noņemt.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!