Otrdien Pakistānas austrumu pilsētā Lahorā notikušajam uzbrukumam autobusam ar Šrilankas nacionālo kriketa komandu un to pavadošajam policijas eskortam ir tādas pašas pazīmes, kā pagājušajā novembrī notikušajam uzbrukumam Mumbajai, pavēstīja augsta ranga amatpersona.
Komandas autobusam uzbruka aptuveni desmit ar automātiem "AK-47", reaktīvajiem granātmetējiem un granātām bruņoti vīrieši, nogalinot sešus policistus un divus civiliedzīvotājus, kā arī ievainojot piecus kriketa spēlētājus un trenera palīgu.

Pakistānas televīzijas demonstrētajās ainās redzams, kā kaujinieki ar šaujamieročiem un mugursomām skrien pa pilsētas ielām un šauj uz neidentificētiem transportlīdzekļiem. Autobusa šoferis paziņoja, ka viens no uzbrucējiem zem autobusa pametis granātu, taču tā nav sprāgusi.

"Es gribu teikt, ka tam ir tādas pat pazīmes, tie ir tie paši teroristi, kas uzbruka Mumbajai," žurnālistiem uzbrukuma vietā pavēstīja Pendžabas provinces gubernators Salmans Tasīrs. "Tie ir apmācīti noziedznieki. Tie nav parasti cilvēki. Viņu ieroči, veids, kā viņi uzbruka, liecina, ka tie nav parasti cilvēki, viņi acīmredzot bijuši apmācīti."

Pēc viņa teiktā, policija aplenkusi rajonu, kur, domājams, slēpjas uzbrucēji. Tāpat uzbrukuma vietā neitralizētas divas mīnētas automašīnas.

Indija otrdien pauda šoku par uzbrukumu Šrilankas komandai un paziņoja, ka Islamabadai ir jāsper konkrēti soļi teroristu grupējumu likvidācijai.

Pagājušā gada 26.-28.novembrī desmit kaujinieki Mumbajā nogalināja 179 cilvēkus. Indija apgalvo, ka uzbrukums izplānots Pakistānā un to atbalstījuši ar Pakistānas izlūkdienestu saistīti cilvēki.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!