Igaunijas lielākā pasažieru kuģniecības kompānija "Tallink Grupp" otrdien apstiprināja, ka tā, izmantojot savus meitas uzņēmumus, noslēgusi līgumus ar Grieķijas kuģniecības kompāniju "Attica Group" par trīs "Ro-Pax" tipa prāmju - "SUPERFAST VII", "SUPERFAST VIII", "SUPERFAST IX" - iegādi par 310 miljoniem eiro (217 miljoniem latu).
Nokārtojot juridiskās un regulatoru procedūras, darījums varētu tikt pilnībā pabeigts 2006.gada aprīlī, kad "Tallink Grupp" sniegs papildu informāciju par šo darījumu.

Iegādātie jaunie kuģi sāks kursēt starp Igauniju un Somiju, kā arī Igauniju un Vāciju. Maršruts Igaunija-Somija ļaus "Tallink Grupp" apmierināt augošo pieprasījumu pēc kravas pārvadājumiem. Savukārt Igaunijas-Vācijas maršruts sniedz kompānijai jaunas iespējas izaugsmei un rada priekšnoteikumus, lai ienāktu Centrāleiropas tirgū. Vācijas maršruts veido saikni Igaunijas tūristiem un kravas pārvadājumiem un arī rada iespēju Vācijas un citu Centrāleiropas valstu iedzīvotājiem apmeklēt Igauniju kā saistošu tūrisma galamērķi.

"Gan paredzētā maršruta Rīga-Stokholma atvēršana aprīlī, gan prāmju iegāde, kas ļauj mums atvērt maršrutu uz Vāciju, ir "Tallink Grupp" stratēģijas sastāvdaļa, ar kuru mēs radām jaunas ceļojumu iespējas jaunos maršrutos un vienlaicīgi nodrošinām stabilu kompānijas attīstību nākotnē," otrdien paziņoja kompānijas prezidents Enns Pants.

"Superfast" prāmji ir būvēti 2001. un 2002.gadā, un to garums pārsniedz 200 metrus. Šie kuģi var uzņemt vairāk nekā 700 pasažieru un divus kilometrus garu automašīnu un kravu rindu katrs. Kuģu ātrums pārsniedz 30 mezglus stundā. Visi kuģi ir jauni un var pārvarēt attālumu no Igaunijas līdz Vācijai mazāk nekā 24 stundās.

Lai iegādātos trīs jaunos prāmjus, Kiprā tika izveidotas šādas "Tallink Grupp" struktūrvienības: "Baltic SF VII Limited", "Baltic SF VIII Limited", "Baltic SF XI Limited", kas 100% pieder "Tallink Grupp".

Tuvākajā laikā tiks dibināta arī "Tallink Grupp" struktūrvienība "Tallink Baltic", kas nodrošinās prāmju satiksmi starp Igauniju un Vāciju.

Kā jau ziņots, "Tallink" pagājušajā nedēļā apstiprināja, ka regulāra prāmju satiksme maršrutā Rīga-Stokholma tiks uzsākta šā gada 6.aprīlī.

Latvijas tūrisma aģentūrās jau sākta biļešu tirdzniecība.

Kompānijas prāmis "Fantaasia" no Rīgas aties katru otro dienu.

Šā gada maijā prāmju satiksmi maršrutā plānots nodrošināt arī ar prāmi "Regina Baltica", tādējādi "Tallink" prāmji gan no Rīgas, gan no Stokholmas aties katru dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!