Divi Igaunijas parlamenta deputāti no Reformu partijas, Tomass Teins un Pēps Aru nolēmuši nolikt deputātu mandātus pēc tam, kad abiem tautas kalpiem svētdienas vakars noslēdzās kādā Tallinas bārā, kur abi stipri iereibuši, gulēja uz grīdas saslēgti roku dzelžos ar sasitām galvām un rupji lamāja policistus.
Reformu partijas ģenerālsekretārs Kristens Mihals pirmdien paziņoja, ka, ja ziņas par abu parlamentāriešu kautiņu apstiprināsies, viņiem būs jānoliek deputātu mandāti. Vēlāk Teins un Aru iesnieguši parlamenta vadībai lūgumus atbrīvot viņus no deputātu pienākumu pildīšanas.

51 gadus vecs Aru ir Reformu partijas parlamenta frakcijas vadītājs, bet 49 gadus vecs Teins ir pazīstams kā sporta ārsts. “Tas ir netīrs notikums. Abi deputāti pazīstami parlamentā kā ļoti nosvērti cilvēki. Tas ir negaidīs notikums visiem, tam pat grūti noticēt,” klāstīja Mihals, piebilstot, ka šis atgadījums neizslēdz abu partijas locekļu atgriešanos politikā. Ja Aru un Teins vēlēsies kādreiz atgriezties, tad vēlētājiem būs jālemj, kā to vērtēt, sacīja Mihals.

Abi deputāti darbojās koalīcijas sarunu darba grupā. Svētdien sarunas nav notikušas, nevienam no deputātiem nebija dzimšanas diena. Teins un Aru sāka ālēties Tallinas bārā “Cafe VS”. Apsardzes firmas “AS Falck” preses sekretārs Andress Puttings portālam “Delfi” sacīja, ka apsargi saņēma izsaukumu, jo klienti negribēja apmaksāt rēķinu.

Kad atbraukusi policija, “Falck” apsargi jau bija savaldījuši politiķus, kuri abi gulēja uz grīdas pie bāra letes, taču apsargiem tā arī neizdevās tikt galā ar viņu agresīvo uzvedību. Politiķi turpināja aplamāt policistus un visus apkārtējos, pavēstīja policijā.

Vīrieši kliedza, ka viņi ir parlamenta deputāti un pazīst policijas departamenta direktoru Robertu Antropovu. Viņi izkliedza “Antropovu! Antropovu!” un draudēja policistiem, ārstiem un apsargiem ar atlaišanu. Teins un Aru apsaukāja policistus par “miličiem” un “velna izdzimteņiem”.

Lai noteiktu abu deputātu reibuma pakāpi, viņus nogādāja Vismari slimnīcā, taču viņi atteicās no ekspertīzes. Pēc tam viņus nācās nogādāt atskurbtuvē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!