Foto: RIA Novosti/Scanpix

"Kreisās frontes" koordinators Sergejs Udaļcovs, kurš trešdien aizturēts nesankcionētās tautas akcijas laikā Maskvā, ir pieteicis badastreiku, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

"Mans aizstāvamais neatzīst savu vainu un uzstāj, ka apsūdzības ir nelikumīgas, tāpēc ir pieteicis sauso badastreiku," paziņoja Udaļcova advokāts Marks Feigins. Streikošot Udaļcovs vismaz līdz tiesai, kas, iespējams, notiks jau rīt, pastāstīja advokāts.

Trešdien ceturto reizi diennakts laikā aizturēts arī blogeris Aleksejs Navaļnijs. Iepriekšējās aizturēšanas reizēs viņam tika noformēti protokoli par sanāksmju, mītiņu, demonstrāciju, piketu un pasākumu kārtības pārkāpšanu. Maksimālais sods par šo pārkāpumu sasniedz divus tūkstošus rubļu.

Abi opozicionāri policijas iecirknī palikšot līdz tiesas sākumam, informēja advokāti.

Udaļcovu un Navaļniju apsūdz par nepakļaušanos likumīgām policijas prasībām. Maksimālais sods par šo pārkāpumu ir 15 diennakšu arests.

Navaļnijs aizturēts trešdienas rītā metro stacijas "Barikadnaja" rajonā. Vinš esot atradies uz ielas un kontaktējies ar cilvēkiem, bet nekādas nelikumīgas darbības nav veicis un lozungus nav izsaucis, pastāstīja opozicionāra advokāts Nikolajs Polozovs.

Pavisam kopš astotā maija esot notikušas aptuveni 200 aizturēšanas, ieskaitot atkārtotās. Aizturēti ir nesaskaņoto akciju dalībnieki. Daudzi no tiem arī pēc profilaktiskām sarunām policijas iecirkņos esot turpinājuši izdarīt likumpārkāpumus, informēja policijā.

"Vairumā gadījumu policijas darbinieki aprobežojās ar brīdinājumu izklīst un pārtraukt sabiedriskās kārtības traucēšanu, un tikai tad, ja pārkāpēji turpināja prettiesiskās darbības, tos nogādāja policijas iecirkņos," skaidroja policijā.

Protesta akcija, ko sauc arī par "opozīcijas pastaigām" sākušies prezidenta Vladimira Putina inaugurācijas dienā 7. maijā un turpinās jau divas diennaktis. Akcijas dalībnieki pulcēja Maskavas ielās. Opozicionārs Sergejs Udaļcovs otrdien žurnālistiem paziņoja, ka akcija "par brīvību un godīgām vēlēšanām" turpināsies cauru diennakti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!