Lai novērstu globālo katastrofu, planētas pārkaršanu, cilvēcei atlikuši desmit gadu. Klimata pētnieki uzskata, lai izvairītos no klimatiskās katastrofas, jāsamazina oglekļa gāzes izmeši, raksta Krievijas prese.
Vadošais klimata pētnieks, amerikānis Džeimss Hansens noteicis, ka 10 gadu laikā ir jāatrod veids, kā samazināt planētas sasilšanu.

Zinātnieks uzskata, ka ir jāsamazina oglekļa gāzes izmeši un nedrīkst pieļaut, lai temperatūra uz zemes paaugstinātos vairāk kā par vienu grādu pēc Celsija. "Uzskatu, ka mums ir palicis ļoti maz laika, lai tiktu galā ar klimata izmaiņām," norāda Hansens. Viņš uzsver, ka desmit gadi ir maksimālais termiņš.

Hansens norāda, gadījumā, ja pasaule ignorēs pieaugošās klimata problēmas, temperatūra pasaulē paaugstināsies par diviem līdz pat trim grādiem pēc Celsija un "mēs radīsim jaunu planētu."

Uz šīs daudz siltākās planētas ledāji daudz ātrāk kusīs, paaugstinot ūdens līmeni jūrās. Paaugstinoties ūdens līmenim liela daļa Ņujorkas applūdīs. Temperatūras paaugstināšanās var izraisīt arī dažādu bioloģisku organismu izzušanu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!