Pirmdien ASV Mineapolisas-Sentpolas lidostā no pasažieru lidmašīnas saslēgti roku dzelžos izvesti seši musulmaņu imami, kuri lidmašīnā bija veikuši vakara lūgšanas, otrdien vēsta vietējie mediji.
Seši imami atradās lidmašīnā, kas gatavojās izlidot uz Fīniksu, un piecēlās kājās, lai veiktu vakara lūgšanas.

Satrauktie pasažieri, kuri viņu rīcību uztvēra kā "aizdomīgu uzvedību", informēja apkalpi, kura savukārt izsauca apsardzi, kas imamus, saslēgtus roku dzelžos, izveda no lidmašīnas. Visi seši tika vairākas stundas nopratināti.

Imami pavēstīja, ka veikuši "parastās vakara lūgšanas" un noraidīja apsūdzības, ka būtu atteikušies pamest aviokompānijas "US Airways" lidmašīnu vai saukuši "Allahu Akbar" ("Dievs ir visuvarens").

Vašingtonā bāzētā Amerikas islāma attiecību padome (CAIR) nosodīja incidentu, kas esot demonstrējis citu pasažieru un apkalpes aizspriedumus.

CAIR direktors Nihads Avads sacīja, ka publiskas lūgšanas nerada draudus drošībai un tāpēc nav uzskatāmas par aizdomīgu vai bīstamu rīcību.

Incidents ar imamiem ir kārtējais no Mineapolisas-Sentpolas lidostā pēdējā laikā notikušajiem incidentiem.

Pēdējos mēnešos vairākkārtīgi radušās domstarpības, kad islāmticīgie taksometru šoferi, lielākoties somālieši, atteikušies vest pasažierus ar alkoholu. Minesotas štatā ir liela somāliešu kopiena.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!