Foto: AFP/Scanpix
Austrālijā strauji izplatās saslimstība ar jaunās gripas paveidu, vietējiem medijiem valsts otro lielāko pilsētu Melburnu pasludinot par "pasaules cūku gripas galvaspilsētu".

Kā vēsta Austrālijas Veselības departaments, ar jauno gripas vīrusu A/H1N1 saslimušo skaits trīs nedēļu laikā pieaudzis no dažiem atsevišķiem gadījumiem līdz 1009, strauji izplatoties skolās.

Viktorijas štatā apstiprināti 874 saslimšanas gadījumi, pārsvarā pavalsts ziemeļos un štata galvaspilsētā Melburnā.

Saslimušo skaits trīs nedēļās pieaudzis vairāk nekā tūkstoš reizes, vissmagāk skarot Melburnas skolas un padarot Viktorijas štatu par slimības vissmagāk teritoriju pasaulē atbilstoši iedzīvotāju skaitam.

Proporcionāli iedzīvotāju skaitam Viktorijas štatā gripas izplatība ir divas reizes lielāka nekā Meksikā, kur pandēmija sākās, raksta "The Australian", pasludinot Melburnu par "pasaules cūku gripas galvaspilsētu".

Pēc Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem, Austrālijas saslimušo skaits veido aptuveni 4,5% no 69 pasaules valstīs apstiprinātajiem 21 940 saslimšanas gadījumiem.

PVO piektdien paziņoja, ka tā atstāj spēkā piekto pandēmijas trauksmes līmeni, kas nozīmē, ka pandēmijas draudi ir nenovēršami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!