Dānija trešdien aizliedza 18 jauno "Kellogg's" graudu produktu pārdošanu, jo pārtikas drošības dienesti ziņoja, ka šiem produktiem pievienotās piedevas padara tos bīstamus veselībai.
"Kompānija vēlas pievienot dzelzi, kalciju un vitamīnu B6 pārāk lielā daudzumā," norādīja Veterinārais un pārtikas dienests, atzīmējot, ka šo produktu lietošana lielākos apjomus var būt bīstama patērētāju veselībai.

Šī ir pirmā reize kopš 2003.gada, kad Dānijas iestādes ir noraidījušas produktu, kas ir bagātināts ar vitamīniem un minerālvielām. 2003.gadā Eiropas Savienība (ES) pieņēma lēmumu, kas lika Dānijai akceptēt šādas piedevas.

Dānijas Veterinārais un pārtikas dienests norāda, ka tās lēmums ir balstīts uz "zinātnisku pārtikas drošības izvērtējumu".

Dienests nav atklājis minēto 18 "Kellogg's" produktu nosaukumus, taču mediji ziņo, ka starp aizliegtajiem produktiem ir "Corn Flakes", "Frosties", "Rice Krispies" un "Special K". Pagaidām nav zināms, vai aizliegums nozīmē, ka visi šie "Kellogg's" produkti Dānijā vairs nebūs pieejami.

Dānija pēdējo gadu laikā ir sīvi cīnījusies pret bagātinātajiem pārtikas produktiem, kas brīvi tiek pārdoti lielākajā daļā ES valstu.

"Kellogg's" Ziemeļvalstu struktūrvienība "Nordisk Kellogg's" ir izteikusi sarūgtinājumu par Dānijas lēmumu, uzsverot, ka šīs valsts noraidītie produkti pašlaik legāli tiek pārdoti citās ES valstīs un tie nerada draudus veselībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!