Ungārijas valdība apsvērs iespēju aizliegt tradicionālos jokus par blondīnēm, jo valsts gaišmatainās sievietes jau ir tik ļoti nokaitinātas, ka nesen pat sarīkoja protesta akciju pie parlamenta ēkas, vēsta "Ananova".
Protestētājas iesniedza parlamentam petīciju, kurā norādīts, ka viņas visās dzīves situācijās tiek diskriminētas ar bezgaumīgiem jokiem par blondīnēm.

"Blondīnes sastopas ar diskrimināciju darba tirgū, darbavietā, kad viņas iegūst darbu, un pat uz ielas," uzsvēra protestētāju pārstāve Susa Kovāča. "Cilvēkiem ir aizliegts diskriminēt ebrejus vai melnādainos, tad kāpēc nenodrošināt blondīnēm tādu pašu aizsardzību?"

Petīcija tika iesniegta vienlīdzības ministrei Kingai Gončai, aicinot viņu pārbaudīt, vai joki par blondīnēm atbilst tai pašai kategorijai, kurā ietilpst reliģiska rakstura diskriminācija.

Petīcijā gan nebija savākti visi 100 000 paraksti, kas ir nepieciešami, lai liktu parlamentam apspriest šo jautājumu, tomēr Gončas pārstāve, kura uzrunāja pūli, apgalvoja, ka valdība rīkosies, lai novērstu jebkādu diskrimināciju.

Petīcijas iesniegšanas laikā pie ministrijas ēkas protestēja blondīnes - gan dabiskas, gan balinātas -, vicinot plakātus ar tādiem uzrakstiem kā "Mēs esam blondas, nevis stulbas" un "Mīliet mūs par mūsu saprātu".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!