Par vadoņu attēlu glābšanu no slīkstoša kuģa Ziemeļkorejā apbalvoti divi jūrnieki, kuri paši incidentā gan nav izdzīvojuši, piektdien vēsta Phenjanas mediji.

Kravas kuģis "Jisong 5" nogrima 17.novembrī netālu no Daliaņas piekrastes Ķīnas ziemeļos. Dzīvības zaudēja kuģa kapteinis, inženieris un vēl trīs cilvēki, bet 15 apkalpes locekļiem izdevās izglābties.

Kuģa kapteinis un inženieris saņēmuši "darba varoņa" titulu par varonīgo rīcību, vēsta komunistiskās valsts laikraksts "Redong Sinmun".

Apbalvojumi piešķirti arī pārējiem bojāgājušajiem, kā arī 15 izdzīvojušajiem apkalpes locekļiem, lai viņi saņēmuši zemākas pakāpes atzinību.

""Jisong 5" apkalpes locekļi pat nāves briesmās apliecināja cildeno ideoloģisko garu, aizsargājot revolucionāro vadību," raksta izdevums.

Kuģa apkalpe tiek cildināta par vadoņu portretu nogādāšanu drošībā, izšķiroties par labu attēlu, nevis biedru glābšanai.

Ziemeļkorejiešu mājās, kā arī darbavietās un sabiedriskajās ēkās goda vietā obligāti jābūt gan mūžībā aizgājušā valsts dibinātāja Kima Irsena, gan viņa dēla, pašreizējā līdera Kima Čenira portretiem.

1994.gadā mirušais līderis joprojām oficiāli ir valsts galva.

Pat par nejaušu vadoņu attēlu bojāšanu draud bargs sods.

Saņemtas ziņas par cilvēku sodīšanu par sēdēšanu uz avīzes ar vadoņa foto.

Kā 2007.gadā ziņoja komunistiskās valsts mediji, plūdu laikā varonīgie tautieši izglābuši vadoņu attēlus, nevis savus bērnus.

Strādnieks "cieši savās rokās cieši satvēra [vadoņu] portretus, lai gan viņa viņa piecus gadus vecā meita vairs nespēja turēties pie viņa muguras", slavēja plašsaziņas līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!