Foto: AFP/Scanpix
Apkopēja Stokholmā otrdien nozagusi vilcienu un ar to ietriekusies dzīvojamajā ēkā, vēstīja interneta laikraksts "Local".

Sievietei pēc notikušā noteikts drošības līdzeklis apcietinājums aizdomās par kaitējuma sabiedrībai nodarīšanu. Viņa nogādāta slimnīcā ar nopietniem ievainojumiem.

Negadījums notika naktī. Pasažieru negadījuma brīdī vilcienā nebija, bet 25–30 gadu vecā sieviete divas stundas pavadīja, iesprostota vilcienā, pirms glābējiem izdevās viņu atbrīvot.


Laikraksts "Expressen" ziņoja, ka ēkā, kurā vilciens ietriecās, negadījuma brīdī atradās triju dažādu ģimeņu pieci locekļi. Vilciena lokomotīve ietriekusies pirmajā stāvā, viena no ēkas trim dzīvokļiem virtuvē, izraisot nopietnus bojājumus, tomēr neviens no mājās esošajiem cilvēkiem nav cietis.

Stokholmas sabiedriskā transporta operatorkompānijā SL paskaidroja, ka pagaidām nav skaidrs, kā vilciens izbrauca cauri dzelzceļa līnijas beigas norobežojošajai barjerai un nobrauca vēl 25 metrus, pirms ietriecās netālu esošajā ēkā, tomēr tiek pieļauts, ka vilciena ātrums būtiski pārsniedza ierasto.

"Viņa bija apkopēja. Kaut kā viņai izdevās iekļūt [vilcienu depo] un vienu no tiem nozagt," pastāstīja SL meitasuzņēmuma "Arriva" pārstāvis un norādīja, ka notiek lietas apstākļu izmeklēšana.

Pēc notikušā Stokholmas politiķi aicinājuši SL pastiprināt drošības procedūras, jo nav pieļaujams, ka personas, kurām tas nav atļauts, vada vilcienus.

Posmā, kur notika avārija, norīkoti papildu autobusi, bet pārējā līnijā vilcienu satiksme rit ierastajā ritmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!