Vācijas zooloģiskajā dārzā no Zviedrijas ievestām pingvīnu mātītēm nav izdevies pavedināt homoseksuālos pingvīnu tēviņus.
Brēmerhāfenes zooloģiskais dārzs izlēma palielināt pingvīnu mātīšu skaitu, lai būtu vairāk tādu pingvīnu pāru, kas rada mazuļus.

Zooloģiskajā dārzā Brēmerhāfenē bija pārāk daudz pingvīnu tēviņu, savukārt Kolmardenas zooloģiskajā dārzā Zviedrijā - mātīšu.

Brēmerhāfenes zoodārzā pingvīni, kas katru gadu meklē sev jaunu partneri, veido homoseksuālus pārus un "adoptē" akmeņus, it kā tās būtu olas.

Pagājušajā gadā pingvīnu mātītes tika atvestas, kad pārošanās laiks jau bija pagājis, bet šogad - laicīgi, tomēr tās bijušas pārāk kautrīgas.

"Zviedrietes ir visai atturīgas," sacīja zoodārza vadītāja Heike Kīka.

Pagājušajā gadā atvestajām četrām pingvīnu mātītēm tēviņi pērn nepievērsa nekādu uzmanību, tomēr šogad tās ātri atrada partnerus. Pārējie 22 pingvīnu tēviņi jaunpienācējas no Zviedrijas ignorēja un atkal izveidoja homoseksuālus pārus.

Zooloģiskā dārza īpašnieki izlēma veikt putnu DNS analīzes, jo bija neizpratnē, kāpēc pingvīnu pāriem pēc vairāku gadu kopdzīves joprojām nav mazuļu, un tikai pēc analīžu rezultātu noskaidrošanas viņi uzzināja, ka vairākiem putniem ir homoseksuālas partnerattiecības.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!