"Mana hipotēze bija, ka ātrās ēdināšanas restorānu ledū ir vairāk baktēriju nekā šo restorānu tualešu ūdenī," sacīja skolniece. Viņa stāstīja, ka katrā restorānā vienreiz bija nolaidusi tualetes ūdeni, bet pēc tam ar steriliem cimdiem ieguvusi tā paraugus.
Jaunā pētniece arī bija paņēmusi ledu no limonādes rezervuāriem un lūgusi ledu ātrās ēdināšanas vietās, kur tiek apkalpoti autobraucēji. Iegūtie paraugi pēc tam tika pārbaudīti laboratorijā.
"Es atklāju, ka 70 procentos gadījumu ledū no ātrās ēdināšanas vietām ir vairāk baktēriju nekā šo restorānu tualetes ūdenī," sacīja Robertsa.
Skolnieces projekts ieguva galveno balvu Benito vidusskolā, un tagad Robertsa cer gūt atzinību arī reģionālajā zinātnes un inženierijas izstādē.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit