ASV Floridas štatā skolniece apbalvota par zinātnisku pētījumu, pierādot, ka ātrās ēdināšanas restorānos tualetes ūdens ir tīrāks nekā ledus, kas klientiem tiek piedāvāts kopā ar atspirdzinošajiem dzērieniem.
12 gadus vecā Džasmīna Robertsa pārbaudīja savu teoriju piecos vietējos restorānos, ziņo laikraksts "Tampa Bay`s 10 News".

"Mana hipotēze bija, ka ātrās ēdināšanas restorānu ledū ir vairāk baktēriju nekā šo restorānu tualešu ūdenī," sacīja skolniece. Viņa stāstīja, ka katrā restorānā vienreiz bija nolaidusi tualetes ūdeni, bet pēc tam ar steriliem cimdiem ieguvusi tā paraugus.

Jaunā pētniece arī bija paņēmusi ledu no limonādes rezervuāriem un lūgusi ledu ātrās ēdināšanas vietās, kur tiek apkalpoti autobraucēji. Iegūtie paraugi pēc tam tika pārbaudīti laboratorijā.

"Es atklāju, ka 70 procentos gadījumu ledū no ātrās ēdināšanas vietām ir vairāk baktēriju nekā šo restorānu tualetes ūdenī," sacīja Robertsa.

Skolnieces projekts ieguva galveno balvu Benito vidusskolā, un tagad Robertsa cer gūt atzinību arī reģionālajā zinātnes un inženierijas izstādē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!